Stop Tavase-kuntalaisaloite luovutettiin kaupungille

1
Stop Tavase-kuntalaisaloite luovutettiin kaupungintalolla maanantaina. Aloitteen luovutti Matti Hirvonen ja vastaanotti kaupunginjohtaja Oskari Auvinen.

Tavasen tekopohjavesihanketta vastustava kuntalaisaloite luovutettiin kaupunginjohtaja Oskari Auviselle maanantaina. Luovuttajana toimi aloitteen kerännyt Matti Hirvonen. Hirvonen kertoo, että aloitteen allekirjoitusten kerääminen oli työläs prosessi.

– Osa allekirjoituksista tuli netin kautta ja osa kerättiin talosta taloon kiertämällä. Suurin osa ihmisistä lähti mielellään mukaan allekirjoittamaan.

Nimiä kertyi kaikkiaan 1227, ja nyt aloite matkaa kohti valtuuston kokousta. Valtuuston tulee käsitellä kuntalaisaloitteet puolen vuoden sisällä luovutuksesta. Hanketta vastustetaan useasta syystä.

Allekirjoittaneiden mukaan hanke on kallis ja aiheuttaa ympäristölle haittaa muun muassa Harjun alueella. Aloitteen mukaan Tavase Oy:n toiminta on tappiollista.

Hirvonen toivoo, että kaupunki päättää irtautua hankkeesta. Myös hankkeessa mukana ollut Jorma Mäntylä sanoo, että kaupunki ei voi olla asiasta kahta mieltä.

– Valtuuston aiemman päätöksen mukaan hankkeesta pitää irtautua, mutta silti kaupunki omistaa yhtiöstä osan.

Kangasalan kaupunki omistaa Tavase Oy:stä noin 7,5 prosenttia. Suurin omistaja on Tampereen kaupunki. Hankkeessa mukana olleet Pälkäne ja Valkeakoski ovat jo jättäytyneet pois.

1 kommentti

  1. Ei pidä toivoa, pitää käskeä. Kunnanjohtajakin on kuntalaisten palkoollinen. Oskarin olisi syytä ruveta kuuntelemaan kuntalaisten kertomia epäkohtia herkemmällä korvalla. Ei se kunnanjohtajankaan pesti ole ikuinen.

    Kunnanjohtaja on kutanalaisia varten. Ei päinvastoin.

Kommentoi

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi.