Tällä sivustolla käytetään evästeitä käyttö­kokemuksen parantamiseksi. Lisätietoja.
Etusivu Uutiset KS-digi Tapahtumat Boksi Kuvat Blogit Ajankohtaista

Sukeltajaliitto palkitsee Kaukajärven suojelijat

Kaukajärvi oli alkanut rehevöityä ja samentua. Järviveden käyttöä teollisuuden käyttöön haluttiin lisätä entisestään, ja järven ekosysteemi uhkasi horjua. Jotain piti tehdä.

Uutiset - 27.10.2017 kello 12.15
Kangasalan Sanomat
Sukeltajaliitto palkitsee Kaukajärven suojelijat
Lähdepohjaisen järven vesi on kirkasta, osoittavat Eva Wäljas (vas.) ja Sanna Hautamäki. Kaikki järveä uhkaavat ympäristötekijät eivät kuitenkaan näy paljain silmin.

Niinpä paikalliset mökkiläiset ja rantojen asukkaat perustivat Pelastakaa Kaukajärvi ry:n vuonna 2013.

– Vasta viime vuosina on herätty siihen, miten herkkä Kaukajärvi on. Virtaus muualle on pieni, ja järvi on pieni ja lähdepohjainen, yhdistyksen tiedottaja Eva Wäljas kertoo.

Tänä lauantaina yhdistys palkitaan Sukeltajaliiton ympäristöpalkinnolla. Palkinto on huomionosoitus yhdistyksen ahkerasta työstä Kaukajärven ympäristönsuojelun hyväksi ja yhteistyöstä paikallisten sukeltajien sekä muiden yhteistyötahojen kanssa.

Palkinnon vastaanottavat yhdistyksen perustajajäseniin kuuluvat Eva Wäljas ja Sanna Hautamäki sekä sukeltajat Aino Oura Scuba Do:sta, Erika Vainikka-Juusonen Oxy Dive Clubista ja Juha Mannila Rauma-Repola Diving Clubista. 

Lue lisää keskiviikkona 1.11. ilmestyvästä lehdestämme.

Kommentoi / Keskustele aiheesta

Kangasalan Sanomat edellyttää, että verkkokeskustelu käydään asiallisesti ja hyvässä hengessä. Poistamme kommentit, joissa loukataan ihmisarvoa, yllytetään rikokseen, rasismiin tai jotka ovat muutoin sopimattomia tai hyvien journalististen tapojen vastaisia.

~
Takaisin ylös