Koti Uutiset Sulka hattuun ja jalalla koreasti kulttuuritorilla kuhisee

  Sulka hattuun ja jalalla koreasti kulttuuritorilla kuhisee

  0

  Kangasalan kulttuuritori esittelee kangasalalaisten yhdistysten korkeatasoista kulttuuriosaamista ensi lauantaina. Tapahtuma järjestetään jo neljännen kerran.

  Pääkirjastossa on tarjolla ohjelmaa koko perheelle kello 10–15. Avointen ovien päivää vietetään samaan aikaan myös Taito Pirkanmaa ry:n Kangasalan käsityökeskuksen, Tampereen Balettiopiston ja Valkeakoski-opiston Kangasalan osaston toimipisteissä, joissa voi vapaasti käydä tutustumassa sekä tiloihin että harrastustoimintaan.

  Monenlaista toimintaa

  Kulttuuritorin ohjelmassa on musiikkia, tanssia ja työpajoja. Nonstop-tapahtumiin voi osallistua pääkirjastossa kello 11–15.

  Taidekerho Siluetin askartelutyöpajassa saa sulan hattuun, Kangasala-Seura esittelee toimintaansa ja Kangasalan Karjalaseura johdattelee myöhemmin kesällä järjestettävään evakkovaellukseen.

  Kuulto-hankkeen Kotiseutuni Kangasala – eväsretki kulttuuriin -teemat ovat esillä lasten ja ikäihmisten tarinoinnin sekä taiteen muodossa.

  Torihulinassa voi bongata pikkuteatterilaiset rooliasuissaan ja osallistua Kangasalan Kuvataiteen Ystävien taidearpajaisiin.

  Musiikkia ja tanssia

  Pääkirjaston kahvila-lehtisali toimii estradina musiikille ja tanssille. Pirkanmaan musiikkiopisto käynnistää ja päättää tapahtuman.

  – Pienempiä ja hieman isompiakin musikantteja esittää kesäisiä säveliä, ja meininki on tuttuun tapaan iloista ja vauhdikasta, kuvailee pianonsoitonopettaja Jyrki Lähteenmäki.

  Kuorolaululla ilahduttavat Kangasalan Mieslaulajat sekä Sekakuoro Pikantit, jonka ohjelmistoon kuuluu myös yhteislauluja.

  Kangasalan Soittokunta puolestaan puhaltaa tunnelmaa kirjaston edustalla. Tanssijalkaa alkaa helposti vipattaa, kun Kangasalan Kansantanssijat, Kangasalan Naisvoimistelijat ja Tampereen Balettiopisto esittelevät urosjumpan, hip hopin ja kansantanssin saloja.

  Laaja läpileikkaus

  – Kangasalan kulttuuritori on vuoden kierrossa paikkakunnan paras tilaisuus nähdä ja kokea laaja läpileikkaus kangasalalaisten kulttuuriharrastajien toiminnasta. Tapahtumassa tulee suorastaan iholle sekä nuorten että varttuneitten tekijöitten intohimo harrastukseensa, hehkuttaa Kangasalan kulttuuriyhdistysten edustajista valitun kulttuurityöryhmän toiminnassakin mukana oleva Lähteenmäki.

  Kulttuuritorin rinnalla järjestetään tänä vuonna Kulttuurisuunnistus, opastettu kotiseutukierros, joka on herättänyt runsaasti kiinnostusta – paikat onkin jo varattu loppuun.

  Bussi kiertää Kangasalan kohteissa aina Liuksialan kappelista Vehkajärven kirkkoon.

  Kommentoi

  Kirjoita kommenttisi
  Kirjoita nimesi tähän