Suomen Terveystalo Oy työterveyspalvelujen tuottajaksi

0

Kangasalan valtuusto päätti maaliskuussa kilpailuttaa kunnan järjestämisvastuulla olevan työterveyshuollon. Maanantaina 29. elokuuta hallitus päätti, että työterveyspalvelujen tuottajaksi valitaan Suomen Terveystalo Oy. Taustalla on kuntalain velvoite, jonka mukaan työterveys on järjestettävä uudelleen, sillä nykymuodossaan kunta ei voi tuottaa kyseisiä palveluja.

Hyvän työterveyshuoltokäytännön mukaan huolto tulee toteuttaa niin, että samat ammattihenkilöt toteuttavat sekä ehkäisevää työterveyshuoltoa että työterveyshuollon sairaanhoitoa.

Kangasala kilpailutti kesällä työterveyshuollon, jonka piiriin kuuluvat sekä kunnan oma henkilöstö että ne työterveyshuoltopalvelut, jotka ovat kunnan järjestämisvastuulla. Tarjouspyynnössä ilmoitettuun määräaikaan mennessä saapui kolme tarjousta, jotka antoivat Attendo Terveyspalvelut Oy, Mehiläinen Oy ja Suomen Terveystalo Oy.

Kunnan järjestämisvastuulla on tuottaa työterveyspalvelut Kangasalan ja Pälkäneen kuntien alueella toimiville organisaatioille. Kunta tekee sopimuksen työterveyshuollon hankinnasta ja liikkeenluovutuksesta Suomen Terveystalon kanssa, kun hankintapäätös on tullut lainvoimaiseksi.

Kangasalan Työterveyden toiminta ja henkilöstä siirretään uudelle toimijalle 1. tammikuuta 2017.

Kommentoi

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi.