Tällä sivustolla käytetään evästeitä käyttö­kokemuksen parantamiseksi. Lisätietoja.
Etusivu Uutiset KS-digi Tapahtumat Boksi Kuvat Blogit Ajankohtaista
Lounaalle KangasallaLounaalle Kangasalla

Suomenmestariksi kasvetaan elämällä urheilijan elämää

Viisi nuorukaista kuljettaa taidokkaasti salibandypalloa Tampereen tenniskeskuksen kentällä. Otteista näkee, että he eivät ole tavallisia höntsyilijöitä.

Uutiset - 5.5.2016 kello 16.00
Suomenmestariksi kasvetaan elämällä urheilijan elämää
Eetu Sikkinen, Tino Lindstedt, Juho Syvänen, Vertti Wigren ja Krister Savonen voittivat salibandyn suomenmestaruuden tamperelaisen Classicin riveissä.

Tino Lindstedt, 17, Eetu Sikkinen, 18, Krister Savonen, 21, Juho Syvänen, 20 ja Vertti Wigren, 21, ovat muutaman viikon takaisia salibandyn suomenmestareita. Joukkueeseen kuuluu kuudeskin kangasalalaispelaaja, Lassi Vänttinen, 36.

Pelaajista Vänttinen, Wigren ja Sikkinen ovat kotoisin Vatialasta. Savosen, Syväsen ja Lindstedtin taustat ovat Sahalahdella.

Tamperelainen Classic voitti huhtikuun puolivälissä ensimmäisen miesten salibandyn suomenmestaruuden Helsingin Hartwall Areenalla pelatussa ottelussa. Esport Oilers kaatui superfinaalissa lukemin 8–2 (3–1, 2–0, 3–1).

– Olihan se aivan huikea kokemus. Areenalla oli 10 000 katsojaa ja tunnelma sen mukainen, nuorukaiset kertovat.

Viime kaudella joukkue karsiutui jo puolivälierissä. Nyt voitto irtosi selkein numeroin.

– Vastustajalta meni 3–4 vetoa tolppiin. Toisaalta me pelasimme rennosti. Kukaan ei jännittänyt eikä puristanut mailaa, Savonen arvioi.

Juttu jatkuu mainoksen jälkeen
Hyppää mukaan KS100-juhlavuoteen!

Joukkue on kehittynyt vuoden aikana ison harppauksen. 

Lähes jokaisella miehistä on taustallaan liki vuosikymmenen harjoittelu. Nyt he arvioivat kasvaneensa oikeiksi urheilijoiksi.

– Olemme alkaneet elää urheilijan elämää. Se tarkoittaa, että harjoittelua on paljon ja se on laadukasta. Lisäksi ravinto ja uni ovat kunnossa.

Unen merkitystä nuorukaiset korostavat erityisesti, mikä tarkoittaa heidän omalla kielellään ”vähemmän yössä olemista”.

Kiitokset menevät myös ammattitaitoiselle valmennukselle. Joukkueen päävalmentaja on Petteri Nykky, joka on itse miesten salibandyn maailmanmestari.

Maajoukkuekomennus ja maailmamestaruus ovat ainakin Krister Savosen tähtäimessä.

Hän on jo päässyt maajoukkueen mukaan pelaamaan harjoituspelejä. Juuri nyt on jännitystä ilmassa, aukeaako paikka kesän harjoitusleireille.

Seuraavat salibandyn maailmanmestaruuskisat järjestetään Riiassa.

Classicin edustusjoukkueen pelaajat toimivat kummeina juniorijoukkueille. Nyt suomenmestaruuden myötä vanhemmat pelaajat käyvät tsemppaamassa nuorempia kultamitalin ja pokaalin kanssa.

Kommentoi / Keskustele aiheesta

Kangasalan Sanomat edellyttää, että verkkokeskustelu käydään asiallisesti ja hyvässä hengessä. Poistamme kommentit, joissa loukataan ihmisarvoa, yllytetään rikokseen, rasismiin tai jotka ovat muutoin sopimattomia tai hyvien journalististen tapojen vastaisia.

Hyppää mukaan KS100-juhlavuoteen!
~
Takaisin ylös