Suoramalainen Samuli Vainionpää juhlii nuorten Leijonien MM-kultaa Vancouverissa

0
Samuli Vainionpää juhli Kanadan Vancouverissa nuorten Leijonien maailmanmestaruutta. Kuva © Leijonat.fi | Pasi Mennander

Kangasala on saanut uuden maailmanmestarin. Kisa Eaglesistä Ilvekseen ja sitä kautta nuorten maajoukkueeseen ponkaissut Samuli Vainionpää, 19, pelasi viime yönä jääkiekon MM-kultaa voittaneessa nuorten Leijonien joukkueessa.

Ilveksen keskushyökkääjänä pelannut Vainionpää teki maajoukkuedebyyttinsä viime vuoden puolella marraskuussa Tshekissä pelatussa neljän maan turnauksessa.

– Olen pyrkinyt käyttämään kokoa ja voimaa. Taklaan ja taistelen kiekosta. Pyrin koolla tuomaan lisää vääntövoimaa ja sitä kautta rakentaa tilanteita, 183-senttinen Vainionpää kuvaili tuolloin Leijonien kotisivulla julkaistussa artikkelissa.

Sunnuntaina aamuyöllä nuoret Leijonat kohtasivat Kanadassa järjestetyissä maailmanmestaruuskisoissa USA:n. 

Joukkueet mittelivät myös alkulohkovaiheen päätöspelissä, jolloin jenkkijoukkue oli vahvempi maalein 4–1. Finaalissa peli kääntyi kuitenkin Suomen eduksi, ja Leijonat pelasivat maailmanmestaruuteen luvuin 3–2.

– Nyt tuntuu helvetin hyvältä, viestitti Vainionpää juhlahumun keskeltä varhain sunnuntaiaamuna Suomen aikaa.

Suomen maaleista vastasivat Jesse Ylönen, Otto Latvala ja Kaapo Kakko.

Myös Vainionpäällä oli maalipaikka ensimmäisen erän alkupuolella, mutta Yhdysvaltojen maalivahti Cayden Primeau onnistui torjumaan tuon laukaisun.

Kommentoi

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi.