Suoramalle suunnitellusta seitsenkerroksisesta puukerrostalosta luovutaan, betoninen tulossa tilalle – lisäaika käsittelyssä kaupunginhallituksessa

0

Entisen huoltoaseman vaiheille Suoramalle suunnitteilla ollut kerrostalohanke on sittenkin toteutumassa. Ei kuitenkaan puutalona, kuten aiemmin oli suunniteltu, vaan tavanomaisena betonirakenteisena kerrostalona.

Seitsenkerroksinen puutalo kaatui hankkeen vetäjänä toimineen Hetoca Oy:n konkurssiin. Taloyhtiön osakekanta on nyt siirtymässä konkurssipesältä rakennuskonserni NCC Suomi Oy:lle. Tämä edellyttää Kangasalan kaupungin ja Hetocan välisen maankäyttösopimuksen tarkistamista.

Kaupunginhallitus päättää tänään maanantaina, hyväksyykö se taloyhtiön edustajan anomuksen myöntää lisäaikaa tontin rakennusvelvoitteen täyttämiseksi ja pidättäytyä sopimussakon perimisestä.

Jos töitä ei ole aloitettu 1.12. mennessä ja mikäli hanke ei ole valmis 30.6.2021 mennessä, kaupunki on anomuksen mukaan oikeutettu perimään sopimuksen rikkomisesta aiemmin sovitun viivästyssakon täysimääräisenä.

Alkuperäisen maankäyttösopimuksen mukaisesti tämän Ristitien, Kangasalantien ja Isolukontien rajaaman tontin rakentaminen piti aloittaa 8.6.2018 mennessä.

NCC:n aluejohtaja Marko Nikander kertoo, että hankkeen alustavat luonnokset betonisen kerrostalon rakentamiseksi Ristitien tontille ovat valmiina.

Kommentoi

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi.