Suoraman apteekki muuttaa huhtikuussa Prismaan

1
Ulla-Maija Kimmel on liki paljasjalkainen kangasalalainen, sillä hän muutti tänne perheen mukana alle kouluikäisenä. Opiskelu ja työt veivät sittemmin muualle. Tyyssija löytyy edelleen Heponiemestä.

Ulla-Maija Kimmel on aloittanut Suoraman uutena apteekkarina. Hän ja 12 työntekijää palvelevat vielä pari kuukautta tutussa paikassa. Huhtikuun lopussa apteekki muuttaa Mäkirinteentielle Prismaan.

Uudessa paikassa apteekin aukioloajat iltasin ja viikonloppuisin lisääntyvät. Kimmel muistuttaa myös parantuvista pysäköintimahdollisuuksista.

Apteekille lohkaistaan tila Prisman ravintola Oksasta.

Aina toimipaikkaa vaihtaessaan Kimmelin periaatteisiin on kuulunut toimipisteen kehittäminen. Niin nytkin.

– Otamme käyttöön verkkokaupan ja videoapteekin, jonka välityksellä asiakas voi käyttää palveluitamme etänä. Prismaan tulee myös noutopiste ja aloitamme kotiinkuljetuksen, Kimmel luettelee.

Hän haluaa olla johtajana innostava ja korostaa jokaisen työntekijän työn merkitystä ja laatua.

– Kaikkien on tiedettävä tehtävänsä ja vastuunsa. Asiakas on keskiössä, eikä hän saa lähteä apteekista neuvottomana.

– Jos juuri sillä hetkellä emme pysty auttamaan, asiakkaalle on kerrottava, miten edetä, Kimmel täsmentää.

Apteekkari tähdentää apteekin neuvovaa roolia ja henkilökunnan kykyä lukea asiakasta.

– Lääkehoidon vaikuttavuus ei Suomessa ole paras mahdollinen. Tutkimusten mukaan yksi kolmasosa jättää lääkkeet hakematta, toinen kolmasosa ottaa lääkkeet sinne päin ja vain yksi kolmasosa noudattaa ohjeita.

Kimmel haluaa muistuttaa myös apteekkien palveluvalikoimaan kuuluvasta lääkehoidon kokonaisarvioinnista.

Erityispätevyyden hankkinut proviisori tai farmaseutti voi arvioida potilaan lääkehuollon kokonaisuuden ja raportoida havainnoistaan lääkärille mahdollisia muutoksia varten.

– Apteekeilla olisi tässä annettavaa esimerkiksi vanhustenhoidon talkoisiin. Kun ihminen ikääntyy, lääkkeiden vaikutus elimistössä usein muuttuu.

Kimmel siirtyi Kangasalle Akaan apteekista, jossa hän ehti toimia reilut kymmenen vuotta. Akaassa hän hankki apteekille laatusertifikaatin.  Hän on työskennellyt proviisorina Valkeakoskella ja Tampereella, ja ensimmäinen apteekkarin pesti oli Mouhijärvellä, josta hän siirtyi Viialan kautta Toijalaan.

Kangasala on paluuta juurille, sillä Kimmel on viettänyt lapsuutensa ja nuoruutensa täällä. Kakkoskoti on edelleen Heponiemessä.

1 kommentti

  1. Vihdoinkin toive toteutui apteekista Prismalle. Ei tarvitse enää lenkkiä heittää sivulle kun käy kaupassa. Hoituu samalla asioinnilla

Kommentoi

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi.