Surkea alku koitui Eaglesin turmaksi vierasottelussa Lempäälässä

0
Janne Jaakola teki Eaglesin avausmaalin Lempäälässä. Kuva: Jouni Valkeeniemi

LeKi –  Kisa-Eagles 4–2 (3–0, 0–1, 1–1)

Surkea alku koitui Eaglesille kohtalokkaaksi lauantaisella Lempäälän-reissulla. Löysästi kentälle tullut vierasjoukkue päästi isännät avauserässä kolmen maalin karkumatkalle, mikä riitti LeKi:lle voittoon.

– Se oli meiltä koko kauden huonoin avauserä. Jotakin hämminkiä siinä oli, emme saaneet koneita käyntiin, luonnehti Eaglesin vastuuvalmentaja Teppo Virta pelin ensimmäistä kolmannesta.

Toisessa erässä kangasalalaiset saivat ilmaa renkaisiin, ja peli rullasi. Päätöseräkin sujui kohtuullisesti, vaikka LeKi pääsi heti alussa tekemään neljännen osumansa.

Tappiosta huolimatta Virta oli tyytyväinen suojatteihinsa.

– Nostan pojille hattua, ettei selkä katkennut 0 – 3 tilanteessa. Jääkiekossakin oikea asenne on usein tärkeämpi kuin pelkkä tulos.

Mietittävää Virralle – kuten koko joukkueelle – antaa tosiasia, että Eaglesin erinomaisilla maalivahdeilla Vili Virralla ja Ville Niemisellä on ottelusta toiseen turhan paljon torjuntoja.

Nyt vahtivuorossa ollut Virta sai venyä kiekon eteen 39 kertaa. Tämä kielii liian avoimesta puolustuspelistä Eagles-päädyssä.

– Meidän on saatava parannusta siihen, ettei vastustaja pääse laukomaan niin paljon. Oman pään puolustamista täytyy treenata lisää.

Viime kierroksilla Eaglesia on vaivannut miehistöpula. Lempäälässä kokoonpanossa oli vain 14 kenttäpelaajaa, siis alle kolme kentällistä. Poissaoloja on sekä loukkaantumisten että sairastelujen takia.

Hyviä uutisia olivat Janne Lehtosen paluu hyökkäyspäähän sekä Pingviineissä alkukauden kiekkoilleen Patrik Viljasen liittyminen takaisin kotkapaitoihin.

Lempäälässä Eaglesin maalintekijöitä olivat Janne Jaakola ja Petri Vilenius.

Sarja jatkuu ensi viikonvaihteessa kaksoiskierroksella Koovee:tä vastaan. Lauantaina ottelu pelataan Pikkolassa.

Kommentoi

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi.