Suunnistuksen teemaviikko näkyy kouluissa ja perheille suunnattuna omatoimiseikkailuna Kyötikkälässä

0
Kuvituskuva. Pixabay / Andrew Martin
Kuvituskuva. Pixabay / Andrew Martin

Suunnistusseura Kangasala SK suuntaa tällä viikolla toimintaansa erityisesti lapsille ja nuorille. Seura on ilmoittautunut mukaan valtakunnalliseen Koulu Kartalla -teemaviikkoon, joka tarjoaa suunnistuksellisia aktiviteetteja kouluille ja varhaiskasvatukselle.

Seura tiedottaa tehneensä Vatialan, Suoraman, Kirkkoharjun ja Ruutanan kouluille helpohkot suunnistusradat koulun käyttöön viikon ajaksi.

Tarkoituksena onkin houkutella suunnistuksen pariin lisää lapsia ja perheitä.

– On ollut kivaa suunnitella ja toteuttaa teemaviikon harjoitusradat koulujen lähimaastoihin ja tarjota kouluille monipuolisesti koottu tehtäväpaketti suunnistuksen opetteluun, iloitsee Kangasala SK:n nuorisotoiminnan vastaava Sari Kontio.

Suunnistusta matalalla kynnyksellä

Ruutanan koulussa opettajana työskentelevä Jaana Pietilä-Annala on mielissään yhteistyöstä suunnistusseuran kanssa ja Koulu Kartalla -teemaviikon annista.

Kangasala SK on lähettänyt varhaiskasvattajille ja opettajille materiaalia, jonka avulla suunnistuksen pariin voi tutustua erilaisten tehtävien kautta.

Pietilä-Annala kokee teemaviikon materiaalit hyödyllisinä, sillä ne helpottavat opettajan työtä tuntisuunnitelmien teon osalta ja jäävät monipuolistamaan oppisisältöjä vielä viikon jälkeenkin.

– Upeaa, kun rastit ovat maastossa valmiina! Teemaviikot antavat opettajille lisävinkkejä ja valmiita oppituntisisältöjä tunneille sekä mahdollistavat suunnistustuntien pidon matalalla kynnyksellä.

Perheseikkailu Kyötikkälässä

Teemaviikon huipentaa sunnuntaina omatoiminen perheseikkailu Kyötikkälän urheilukeskuksessa. Luvassa on eri pituisia viuhkasuunnistusratoja, jotka johdattavat lajin pariin turvallisesti ja helposti.

Kangasala SK:n tavoitteena on vakiinnuttaa teemaviikot osaksi varhaiskasvatuksen ja koululaisten kevättä sekä syksyä.

Kouluyhteistyö on tärkeä osa seuran nuorisotoimintaa.

Koulu Kartalla -teemaviikko 12.–18.4. ja omatoiminen Perheseikkailu Kyötikkälän urheilukeskuksessa 18.4. klo 10–12. Lisätietoja: https://www.kangasalask.fi/lapset-ja-nuoret/koulu-kartalla/

Kommentoi

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi.