Suunnittelutoimisto vastaa: Miksi kauppatorin työnimeksi tuli Lifestyle Hub?

0
Kauppahallista on tarkoitus tulla monipuolinen ajanviettopaikka, jonka ainoa tarkoitus ei ole myydä tai ostaa. Kuva: Suunnittelutoimisto Muuan Oy
Kauppahallista on tarkoitus tulla monipuolinen ajanviettopaikka, jonka ainoa tarkoitus ei ole myydä tai ostaa. Kuva: Suunnittelutoimisto Muuan Oy

Kangasalan kaupunki esitteli perjantaina torin tuoreet kauppahallisuunnitelmat Lifestyle Hub -nimityksellä. Termi oli näkyvästi esillä myös mahdollisille operaattoreille ja investoijille suunnatussa esitteessä.

Some-keskustelu nimityksestä käynnistyi välittömästi. Jo pelkästään sanaparin englannikielisyys herätti närää.

Lifestyle Hubin suunnitelmien ja nimityksen takana on suunnittelutoimisto Muuan Oy. Arkkitehti Aleksi Rastaan mukaan kyseessä on työryhmän antama työnimi.

– Suunnitelman ja konseptin jalostuessa halusimme tehdä eroa niihin lukkiutuneisiin mielikuviin, joita kauppahalli-nimi herättää, Rastas kertaa.

Rastas ei lähde avaamaan Lifestyle Hubin käännöstä tai merkitystä.

– Kumppaneiden toimesta paikalle varmasti jalostuu raflaavampi tai sopivampi nimi.

Sanakirjan mukaan lifestyle tarkoittaa elämäntapaa. Hub käännetään muun muassa keskiöksi tai solmukohdaksi. Tietotekniikassa hub suomennetaan keskittimeksi ja lentoliikenteessä hub tunnetaan lentoyhtiön vaihdollisten lentojen solmukohtana.

– Tärkeintä lienee suunnitelmien sisältö, ei pelkkä työn nimi. Alustavilla suunnitelmilla talolle haetaan jo tavoitetasoa, Rastas toteaa.

Lue myös: Tällainen on torin tuleva lifestyle hub – Katso uudet havainnekuvat

Kommentoi

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi.