Arjessa mukana | Uutiset

Syntyykö sinun keittiössäsi Kangasalan urkutehtaan 180-vuotisjuhlavuoden nimikkoleivos? – osallistu kilpailuun

Leivoskisaan voivat osallistua niin ammattilais- kuin kotileipuritkin. Kuva: Pixabay

Kangasalla juhlitaan tänä vuonna 180-vuotiasta Kangasalan urkutehdasta. Sen kunniaksi Visit Kangasala kutsuu paikalliset leipomoalan ammattilaiset sekä kaikki leivonnan harrastajat kehittämään juhlavuoden nimikkoleivosta ja osallistumaan sillä kilpailuun, joka on auki 23.2.2023 asti.

Leivoskilpailulla halutaan kehittää Kangasalan urkutehtaan juhlavuodelle nimikkoleivos, joka ilmentää soitinta ja paikkakunnan pitkää urkuperintöä. Urkuja ei suotta kutsuta soitinten kuningattareksi, joten samaa juhlavuutta, kauneutta ja harmoniaa toivotaan kilpailuun osallistuvilta leivoksilta, Visit Kangasalan tiedotteessa kerrotaan.

Kilpailussa on kaksi sarjaa, ammattilaisille ja harrastajille, joista kummastakin palkitaan kolme parasta. Ammattilaisten sarjaan voivat osallistua Kangasalla toimivat leipomoalan yritykset ja harrastajien sarjaan kaikki leivonnasta kiinnostuneet kotileipurit.

Juhlavuoden nimikkoleivoksen valitsee tuomaristo ammattilaissarjaan osallistuvista. Harrastajasarjan voittajat valitaan yleisöäänestyksellä, joka toteutetaan Kangasalan Sanomien sivuilla. Yleisöäänestys on auki 27.2.–8.3.

Kilpailun finaali ja palkintojenjakotilaisuus järjestetään 14.3.2023.

Juhlavuoden leivokselle on tärkeää lähituottajien raaka-aineiden käyttö reseptiikassa sekä leivoksen maku, ulkonäkö ja tarina. Tavoitteena on myös reseptin toteutettavuus, jotta leivosta pääsee maistamaan juhlavuoden tilaisuuksissa.

Leivoskilpailun ammattilaissarjan kolmen kärki saa näkyvyyttä Visit Kangasalan ja Business Kangasalan markkinoinnissa sekä ammattivalokuvaajan tuotekuvauksen.

Ammattilaissarjan voittaja palkitaan 300 euron lahjakortilla ja toiselle sekä kolmannelle sijalle valitut 100 euron lahjakortilla.

Myös harrastajasarjan kolme parasta saavat näkyvyyttä ja lahjakorttipalkinnot; voittaja 100 euron suuruisen ja toiselle sekä kolmannelle sijalle valitut 50 euron suuruisen.

Kilpailun tuomareina toimivat Kangasalan kaupungin, Business Kangasalan ja Tampereen seudun ammattiopisto Tredun edustajat.

MainosTilaa Kangasalan Sanomat alkaen 3,50 €.Tilaa tästä

Kommentoi

Lähettämällä kommentin, olet lukenut ja hyväksynyt kommentointiin liittyvät säännöt sekä tietosuojaselosteen.