Tähän taloon tulee hotelli, asuntoja ja lääkäriasema

2
Kuohun viereen nousee kymmenkerroksinen elementtitalo, johon tulee asuntoja, huoneistoja hotellikäyttöön sekä lääkäriasema. As Oy Kuohunlähde on saanut nimensä Kuohunharjun kupeessa sijainneelta terveyslähteeltä.

Kuohun ympäris­tössä käy melkoinen myllerrys. Uimahallin laajennus etenee omaa vauhtiaan, ja pian alueelta aidataan lisää tilaa uuden työmaan käyttöön.

Uimahallin viereen nousevan asuin-liiketalon rakentaminen alkanee maaliskuussa. Hankkeella ei ole vielä rakennus­lupaa, mutta se saadaan todennäköisesti helmikuun loppuun mennessä.

– Neuvottelemme parhaillaan halliyhtiön ja kaupungin kanssa korttelin eri toimintojen yhteensovittamisesta. Saamme neuvottelut päätökseen todennäköisesti tämän viikon aikana, työpäällikkö Jukka Niskanen Lehto Asunnot Oy:stä kertoo.

Lehto Asunnot on osa valtakunnallisesti toimivaa Lehto Group -konsernia.

Alustavan suunnitelman mukaan työmaan käyttöön varataan iso alue Kuohun Lahdentien puoleiselta alueelta. Aitaus ja työmaatilojen rakentaminen alkaa näillä näkymin 5. helmikuuta.

Työmaarakenteiden pystyttäminen on mahdollista, vaikka rakennus­lupaa ei ole, jos asiasta on sovittu maanomistajan kanssa.

Niskasen mukaan tavallinen kerros­talotyömaa ei tarvitsisi näin isoa aluetta. Tämän työmaan suunnittelussa on huomioitu erityisesti Kuohun asiakkaiden turvallisuus.

Työmaan rekkaliikenne siirretään kokonaan pois Kuohun pääovien ja pelastustien läheisyydestä.

– Pyrimme toimimaan niin, että uimahallille aiheutuu rakentamisesta mahdollisimman vähän häiriöitä.

Työmaan suunnitelussa on varauduttu myös pysäköintitalon rakentamiseen. Sen rakentaminen alkaa syksyllä.

Pysäköintitalon rakentamisesta vastaa kaupungin omistama Kangasalan Parkki Oy, joka tilaa työn Herttuan Kiin­teis­töpal­ve­lulta. Kaupunginhallitus päätti maanantaina alueen maanvuokrauksesta.

Uimahallin viereen, Lahdentien rampin suuntaisesti nousee kymmen­kerroksinen elementtitalo.

Rakennuksen ensimmäiseen kerrokseen tulee Johanneksen Klinikan lääkäriasema ja satapaikkainen ravintola. Hotelli- ja ravintolakonseptin luomisesta vastaa kangasala­lainen Pekka Palosaari.

Varsinaista hotellia ovat kerrokset 2-3. Seuraaviin kerroksiin rakennetaan asuntoja, joiden käyttötarkoitus voidaan miettiä kysynnän mukaan. Tarvittaessa hotelli saa lisää huoneita kerroksista 4-6.

Kymmenennen kerroksen asunnot ovat isompia, mutta muutoin talossa on pienehköjä yksiöitä ja kaksioita.

Hankkeen kokonaiskustannusarvio on noin 13 miljoonaa euroa.

2 kommenttia

  1. Hyi-H mikä perus p… tohen paikkaan odottas jotain tasokasta. Tuossako kangasalan uljas maamerkki… käänny siitä sen näköisen, mutta vielä rumemman talon kohdalta jossa kaikki muutkin joutuvat asumaan…

Kommentoi

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi.