Koti Uutiset Taideharrastus tuo mielihyvää

  Taideharrastus tuo mielihyvää

  0
  Esko Lindin kuvanveiston aiheina ovat muun muassa eläimet ja ihmiset.

  Ensimmäinen Esko Lindin tekemä puuveistos esitti kurkea. Materiaalina oli apassipuu, joka alunperin ostettiin pojan saunanlauteisiin.

  Lauteet oli pakko purkaa, kun saunan ensilämmitys paljasti puiden haisevan lämmitettyinä silakalle.

  – Onneksi ongelma katosi, kun puu jäähtyi. Se jäi kuitenkin viimeiseksi kerraksi, kun tein veistoksen apassista. Nykyisin suosin haapaa, tervaleppää ja koivua, Lind kertoo.

  Innostusta ja opastusta puunveiston pariin hän sai kansalaisopiston kurssilta. Hyvä porukka ja vetäjä koukuttivat Lindin kurssille, jolla hän käy yhä seitsemän vuoden jälkeenkin.

  Suurin osa veistosmateriaalista löytyy ”rantapaikasta”. Tampereella asuva Kuhmalahden kesäasukas on vieraillut pitäjässä jo yli 50 vuoden ajan.

  Veistoksia kesät, talvet

  Lind on tuonut töitään näytille Kuhmalahden kirjastoon, jonka suurkuluttajaksi hän lukeutuu. Alkuun hän arasteli teosten tuomista muiden nähtäväksi.

  – En meinannut lähteä hommaan, mutta tutut sanoivat, että joko pystytät näyttelyn tai myymme veistoksesi.

  – Tulin ristiriitaisin tuntein kirjastoon kysymään, josko näyttelytilaa järjestyisi. On hämmentävää nähdä omaa taidetta täällä, Lind toteaa ympärilleen katsoen.

  Veistoksia on Kuhmalahden kirjastossa esillä yhteensä seitsemäntoista. Aiheet vaihtelevat ihmisistä luontoon, muumikin löytyy. Jotkut ovat syntyneet kuvien perusteella, osan eläimistä Lind on nähnyt luonnossa.

  Suuri osa töistä valmistuu Pajulanrannasssa. Siellä Lind työstää puuta kuuden neliön työmaakopissa, johon Porin Matti tuo lämpöä. Kesällä mies tekee veistoksia luonnonvalossa käytöstä poistetussa kasvihuoneessa.

  Välineinä ovat muun muassa veistoraudat ja taltat.

  Lind ei halua laittaa töitään järjestykseen.

  – Joka ainoa veistos on ollut sydäntäni lähimpäni sillä hetkellä, kun olen sitä tehnyt. Saan mielihyvää, kun teokset valmistuvat.

  Esko Lindin puuveistoksia Kuhmalahden kirjastossa 31.1. saakka.

  Kommentoi

  Kirjoita kommenttisi
  Kirjoita nimesi tähän