Tällä sivustolla käytetään evästeitä käyttö­kokemuksen parantamiseksi. Lisätietoja.
Etusivu Uutiset KS-digi Tapahtumat Boksi Kuvat Blogit Ajankohtaista
Lounaalle KangasallaLounaalle Kangasalla

Takana tapahtumien superviikonloppu

Tuula Ruusumaa
Pääkirjoitus - 30.6.2015 kello 8.10

Viime viikonloppuna Kangasalla oli vara valita, mihin tapahtumaan nokkansa suuntaa. Viivoittimella mitattunakin tapahtumia oli Kangasalan Sanomien tapahtumakalenterissa liki parikymmentä senttiä. Se on paljon normaaliin viikonvaihteeseen verrattuna.
Suomalaiset rakastavat kesäisiä tapahtumia. Tämä kävi ilmi erittäin selkeästi niin Sahalahden markkinoilla kuin Lähimarkkinoilla Mobilian piha-alueellakin.
Markkinamyyjien kannalta on tietysti huono asia, että ostaminen ei ole läheskään aina pääroolissa. Tunnelmasta nauttiminen ja tuttujen tapaaminen ovat sen sijaan ykkösasioita, joita tapahtumista useimmiten tullaan hakemaan.

Tapahtumia järjestetään uskomattoman pienillä joukoilla. Isonkin tapahtuman taustalla saattaa olla vain muutamia henkilöitä suunnittelemassa ja organisoimassa, joskin itse tapahtumapäivä sitten vaatiikin sujuakseen isomman joukon.
Kangasalan kokoisessa kunnassa järjestetään vuoden mittaan – varovaisesti arvioiden – satoja tapahtumia. Jos kaikki näiden tapahtumien eteen tehty työ muutettaisiin henkilötyövuosiksi, määrä olisi melkoinen.
Tällä työllä on iso merkitys myös Kangasalan kunnalle. Yksityiset ihmiset, järjestöt ja yritykset tekevät tärkeää ja rahanarvoista työtä, jolla rakennetaan paikkakunnan tunnettuutta.
Tuntipalkoille tapahtumajärjestelyissä ei pääse kukaan. Enemmänkin kyse on hyvän mielen levittämisestä ympäristöön.
Sitä tunnetta, kun sadat ihmiset ovat lähteneet tapahtumasta tyytyväisinä kotiin, on vaikea sanoin kuvailla. Se kantaa jälleen seuraavan tapahtuman järjestämisestä aiheutuneen vaivan yli.

Aina tapahtumien järjestely ei suju hyvin. Toisen tapahtuma voi näyttäytyä toiselle uhkana, häiriönä jokapäiväiselle toiminnalle.
Hyvä kuitenkin olisi, jos tapahtumia pystyttäisiin järjestämään hyvässä yhteishengessä.
Yleinen pöhinä, jota pienetkin tapahtumat ympärilleen synnyttävät, ovat tarpeellista piristystä arjen keskellä.

Hyppää mukaan KS100-juhlavuoteen!
Kommentoi / Keskustele aiheesta
Hyppää mukaan KS100-juhlavuoteen!
~
Takaisin ylös