Koti Pääkirjoitus Taksikyyti täytyy saada tilattua

  Taksikyyti täytyy saada tilattua

  0

  Ihmiset, joilla on erityisiä vaikeuksia liikkumisessa, saavat kuljetuspalvelua joko sosiaalihuolto- tai vammaispalvelulain perusteella.

  Kangasalla niin sanottujen sote-taksien tilauskäytäntö uudistui heinäkuun alussa, samaan aikaan kun uusi liikennelaki astui voimaan.

  Taksiyrittäjien mukaan kuljetuspalvelun välitystä hoitavalla Tuomi Logistiikalla on kuitenkin suuria vaikeuksia kyytien välittämisessä (KS 18.7.).

  Välittävän yrityksen virheistä kärsivät asiakkaat ja taksinkuljettajat.

  Ne, joille julkisen liikenteen käyttäminen ei ole vaihtoehto, sote-taksi voi olla ainoa keino päästä esimerkiksi hoitamaan kauppa- tai apteekkiasioita. Taksitolpilla peukaloitaan pyörittäville yrittäjille välitysongelmat taas aiheuttavat taloudellisia tappioita.

  Taksinkuljettajien ja asiakkaiden hermoja kiristävät myös kela-taksien välitysongelmat. Pirkanmaalla heinäkuun alusta alkaen välitystä hoitanut Tampereen Aluetaksi Oy ei ole pystynyt vastaamaan puheluihin määräajassa.

  Kangasalan kotihoidon mukaan linjoilla on saanut roikkua jopa kolme tuntia.

  Kela-takseja käytetään pääasiassa terveydenhoidollisiin toimenpiteisiin kulkemisiin. Ei ole leikin asia, jos pahimmassa tapauksessa elintärkeä hoitotoimenpide menee sivu suun, koska asiakas ei saa tilattua hänelle kuuluvaa kuljetusta.

  Heinäkuu on taksiliikenteen osalta varsin rauhallinen kuukausi. Toivoa sopii, että kaikki kyydit saadaan rullaamaan elokuuhun mennessä, jolloin palataan lomilta normaaliin arkeen.

  Kommentoi

  Kirjoita kommenttisi
  Kirjoita nimesi tähän