Tällainen on torin tuleva lifestyle hub – Katso uudet havainnekuvat

2

Kangasalan kaupungin tilaama konsulttityö torin kauppahallista on valmistunut. Lifestyle hub -nimellä esitellylle uudelle kauppahallikonseptille haetaan nyt operaattoria ja investoijia.

– Operaattorin tarkoitus on tehdä kauppahallista keskustan ja torin mielekäs sydän. Siihen haemme nyt toimintaa rakentavaa vetäjää, kertoo Business Kangasalan toimitusjohtaja Päivi Kuusivaara.

Kangasalan kaupungin elinympäristöjohtaja Sirkku Malvialan mukaan noin 100 kilometrin säteellä torilta sijaitsee lähes 300 lähiruokatuottajaa aina viinitilasta suklaatuottajaan sekä Black Angus -härästä jäätelöntuottajiin. Lisäksi alueella on useita käsityötuotteiden valmistajia.

– Kaupungin parhaimmalle paikalle sijoittuvan Lifestyle hubin tarkoitus ei ole pelkästään houkutella ihmisiä ostamaan ja kuluttamaan, vaan myös osallistumaan ja oppimaan, Malviala kertoo.

Tarkoitus on rakentaa eräänlainen lähiruokatori, joka ei sido yksittäisiä tuottajia paikan päälle. Tapahtumat ja digitaalinen ympäristö auttaa tutustumaan tuotteisiin ja tuottajiin.

Konsulttisuunnittelun tehneen Muuan Oy:n Aleksi Rastas iloitsee siitä, että nyt mahdollisille tuleville toimijoille on jo esittää konkreettisia kuvia siitä, mitä uusi kauppahalli voisi olla.

Varsinaisen kauppahallin lisäksi lifestyle hubista löytyy erilaisia ravintoloita katukeittiöistä panimoravintolaan, kaupunkilaisten hengailuun tarkoitettu olohuone, viherhuone yrttien kasvattamiseen ja pop-up -keittiöksi muuntuva kehityslaboratorio ”Kyökki”.

Ulkokatoksen ja kauppahallin väliin sijoittuva Palvelusolmu on Lifestyle hubin pääsisäänkäynti. Palvelusolmusta voi noutaa esimerkiksi lähiruokaringin toimitukset ja ruokakassit.

Yhteiskäyttöiset varastot ja jäteratkaisut palvelevat myös viereisiä torikauppiaita. Lifestyle hubia voidaan käyttää monipuolisesti tapahtumatuotantoon sekä kurssien ja koulutusten järjestämiseen, kaupungin tiedotteessa kerrotaan.

Katettuihin toritiloihin kytkettynä Kangasalan keskustassa on mahdollista järjestää aiempaa monipuolisempia tapahtumia, festivaaleja ja markkinoita.

Kuusivaaran mukaan operaattori voi olla vaikka ravintola-alan yrittäjä, joka huolehtii kokonaisuudesta organisoimalla paikan toimintaa ja markkinointia.

– Operaattori voi olla myös kaupparyhmä tai tapahtumatuottaja. Investoijatkin yleensä haluavat lähteä mukaan, kun osaava ja taitava toiminnan pyörittäjä on löytynyt, Kuusivaara kertoo.

Kaupungin tavoitteena on, että toteutuskumppanit on valittu vuoden loppuun mennessä. Kangasala-talolla järjestetään myöhemmin syksyllä uuden konseptin esittelytilaisuus, jossa hankkeen kehitystyössä olleille tuottajille, potentiaalisille operaattoreille ja investoreille sekä lehdistölle esitellään tulevaa uudenlaista kauppahallia.

Monitoimitila ja pop-up keittiö.
Kauppahallin ulkokatos.
Ilmakuva Myllystenpohjantien suunnasta.

2 kommenttia

Kommentoi

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi.