Tallimäelle nousee vielä lisää kerrostaloja

0
Tallimäen kaksi uudistaloa saavat kohta seuraa, sillä päätös senioritalon ja vapaarahoitteisen asuinkerrostalon rakentamisesta on tehty.

Vatialan Tallimäkeen rakennetaan kaksi kerrostaloa kahden aiemman kumppaniksi.
Molemmat rakennukset ovat vapaa-rahoitteisia, ja toinen niistä on varttuneelle väel­le suunnattu Eloisa-senioritalo.
Talojen rakennustyöt alkavat välittömästi.
Karin-Heikin tien ja Vatialantien kulmaukseen nousevaan senioritaloon tulee 24 asuntoa ja liiketila, sen yläpuoliseen rinteeseen rakennettavaan kerrostaloon 31 asuntoa.
– Yli puolet asunnoista on jo varattu. Hankkeiden kokonaisarvo on yhteensä noin 7,9 miljoonaa, Pohjola Rakennus Oy Hämeen toimitusjohtaja Miikka Routama kertoo.

Seitsemän taloa

Pohjola Rakennus tekee Tallimäkeen yhteensä seitsemän taloa. Yhtiö osti korttelin kunnalta 2,1 miljoonalla vuonna 2013 voitettuaan mäen suunnittelukilpailun.
Rakennusoikeutta korttelissa on yhteensä noin 10 000 kerrosneliömetriä.
Alue pyritään saamaan valmiiksi yhtä soittoa. Uusien kohteiden rakentaminen alkaa rinnan mäen kahden ensimmäisen talon viimeistelytöiden kanssa.
Nyt käynnistyvät hankkeet valmistuvat keväällä 2016, ja silloin korttelin viidennen kerrostalon ja kokonaisuuteen liittyvän kahden rivitalon rakennustöiden on määrä olla jo käynnissä.
– Tavoite on, että Tallimäki olisi rakennettu kokonaisuudessaan joulukuussa 2016. Todennäköisempää kuitenkin on, että korttelin valmistuminen jää seuraavaan kevääseen, Routama sanoo.

Vatiala vetovoimainen

Vatiala on paikkana vetovoimainen. Myös Tallimäen myynti on hankekehitysjohtaja Harri Kivirannan mukaan lähtenyt käyntiin odotusten mukaisesti.
Vatialan valteiksi hän arvioi kauniit näköalat, hyvät palvelut, toimivat yhteydet ja Tampereen läheisyyden.
Kohteena Tallimäki on poikkeuksellinen, koska mäen lakea oli ennen rakentamista leikattava.
– Vaikka kaivamista ja rinteiden tekoa oli paljon, talojen rakentaminen ei sinänsä poikkea tavanomaisesta, Routama tarkentaa.
Rakentajana Pohjola Rakennus on tällä hetkellä Kangasalan merkittävimpiä, sillä Tallimäen lisäksi sillä on vireillä iso rivitalohanke Mäntyveräjässä ja kerrostalohanke Pikkolassa.

Asuminen uusiksi

Asumiskulttuuri on Suomessa muuttumassa. Haave omakotitalosta järven rannalla alkaa Routaman ja Kivirannan mielestä olla eilistä, ja se näkyy jo talojen kysynnässäkin.
– Erakoituminen on häviämässä, ja naapuruutta arvostetaan entistä enemmän. Yhteisöllisyyden myötä kerrostaloasumisen suosio kasvaa. Ruotsissa tämä ilmiö koettiin jo kymmenen vuotta sitten. Me suomalaiset tulemme perässä.
Suuntauksen taustalla he näkevät arvojen murroksen. Ihmiset haluavat käyttää aikaa itseensä ja läheisiinsä, eivät asumisen askareisiin.
Pohjola Rakennus Oy konsernin liikevaihto oli viime vuonna 86 ja sitä edeltävänä vuonna 66 miljoonaa euroa. Yhtiö toimii Tampereen seutukunnan lisäksi Hämeenlinnan ja Jyväskylän seudulla sekä Uudellamaalla.

Kommentoi

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi.