Tällä sivustolla käytetään evästeitä käyttö­kokemuksen parantamiseksi. Lisätietoja.
Etusivu Uutiset KS-digi Tapahtumat Boksi Kuvat Blogit Ajankohtaista

Talon vaurion syy voi olla vaikea todentaa

Maanrakennustöistä aiheutuva tärinä voi aiheuttaa vaurioita läheisiin rakennuksiin. Hyvä ennakkosuunnittelu ja tärinäarvojen työnaikainen seuranta ovat avaintekijöitä erityisesti räjäytys- ja louhintatöiden aikaansaamien vaurioiden ehkäisyssä.

Uutiset - 8.10.2017 kello 16.00
Kangasalan Sanomat / Juha Jäntti
Talon vaurion syy voi olla vaikea todentaa
Mira Siurolan kodin betoninen pysäköintikansi on täynnä halkeamia. Siurolat pitävät viereisten katujen rakentamistöitä syynä vaurioihin, mutta kaikki asiantuntijat eivät ole samaa mieltä.

Jos rakennukseen on ilmaantunut vaurioita likeisten rakennustöiden aikana, syy-yhteyden todentaminen töiden ja vaurioiden välillä ei ole aina helppoa. Syyn selvittäminen onnistuu parhaiten, jos rakennukseen on tehty kuntokatselmus ennen töiden aloittamista. Tämä antaa vertailukohdan myöhempiä mahdollisia tarkasteluja varten.

Mira ja Saku Siurola ovat vakuuttuneita siitä, että heidän talonsa on vaurioitunut vieressä kulkevien katujen uudelleenrakentamisen yhteydessä. Urakoitsijan ja kunnan käyttämät asiantuntijat ovat syy-yhteydestä eri mieltä. Koska Siurolat eivät osanneet varautua tilanteeseen ennakolta, heiltä puuttuu tarkka dokumentaatio talonsa kunnosta ennen katuremonttia. 

Syyn selvittely ja keskustelut mahdollisista korvausvastuista ovat vielä kesken. Syyn luotettava todentaminen olisi avainasia Siuroloiden kannalta, mutta tässä tapauksessa se on vaikeaa.

Lue lisää rakennusten tärinävaurioiden ennaltaehkäisystä ja vauriotilanteiden selvittelyn ongelmista 4.10.2017 ilmestyneestä numerostamme: https://kangasalansanomat.fi/ksdigi

 

 

Kommentoi / Keskustele aiheesta

Kangasalan Sanomat edellyttää, että verkkokeskustelu käydään asiallisesti ja hyvässä hengessä. Poistamme kommentit, joissa loukataan ihmisarvoa, yllytetään rikokseen, rasismiin tai jotka ovat muutoin sopimattomia tai hyvien journalististen tapojen vastaisia.

~
Takaisin ylös