Tällä sivustolla käytetään evästeitä käyttö­kokemuksen parantamiseksi. Lisätietoja.
Etusivu Uutiset KS-digi Tapahtumat Boksi Kuvat Blogit Ajankohtaista
Lounaalle KangasallaLounaalle Kangasalla

Talon vaurion syy voi olla vaikea todentaa

Maanrakennustöistä aiheutuva tärinä voi aiheuttaa vaurioita läheisiin rakennuksiin. Hyvä ennakkosuunnittelu ja tärinäarvojen työnaikainen seuranta ovat avaintekijöitä erityisesti räjäytys- ja louhintatöiden aikaansaamien vaurioiden ehkäisyssä.

Uutiset - 8.10.2017 kello 16.00
Kangasalan Sanomat / Juha Jäntti
Talon vaurion syy voi olla vaikea todentaa
Mira Siurolan kodin betoninen pysäköintikansi on täynnä halkeamia. Siurolat pitävät viereisten katujen rakentamistöitä syynä vaurioihin, mutta kaikki asiantuntijat eivät ole samaa mieltä.

Jos rakennukseen on ilmaantunut vaurioita likeisten rakennustöiden aikana, syy-yhteyden todentaminen töiden ja vaurioiden välillä ei ole aina helppoa. Syyn selvittäminen onnistuu parhaiten, jos rakennukseen on tehty kuntokatselmus ennen töiden aloittamista. Tämä antaa vertailukohdan myöhempiä mahdollisia tarkasteluja varten.

Mira ja Saku Siurola ovat vakuuttuneita siitä, että heidän talonsa on vaurioitunut vieressä kulkevien katujen uudelleenrakentamisen yhteydessä. Urakoitsijan ja kunnan käyttämät asiantuntijat ovat syy-yhteydestä eri mieltä. Koska Siurolat eivät osanneet varautua tilanteeseen ennakolta, heiltä puuttuu tarkka dokumentaatio talonsa kunnosta ennen katuremonttia. 

Juttu jatkuu mainoksen jälkeen
Hyppää mukaan KS100-juhlavuoteen!

Syyn selvittely ja keskustelut mahdollisista korvausvastuista ovat vielä kesken. Syyn luotettava todentaminen olisi avainasia Siuroloiden kannalta, mutta tässä tapauksessa se on vaikeaa.

Lue lisää rakennusten tärinävaurioiden ennaltaehkäisystä ja vauriotilanteiden selvittelyn ongelmista 4.10.2017 ilmestyneestä numerostamme: https://kangasalansanomat.fi/ksdigi

 

 

Kommentoi / Keskustele aiheesta
Hyppää mukaan KS100-juhlavuoteen!
~
Takaisin ylös