Talousohjelma esille vaaleista huolimatta

0

Kun kunnanhallituksen hyväksymä säästöohjelma kaatui marraskuun valtuustossa, yhtenä osasyynä pidettiin huhtikuisia eduskuntavaaleja.
Käytäväkeskusteluissa kuiskittiin, että valtuutetuilla meni pupu pöksyyn ja säästöehdotukset päätettiin kampittaa laajalla rintamalla, jotta asetelmat kevään vaaleissa eivät huononisi kenenkään osalta.
Ehdokkaita on lähes jokaisesta ryhmästä. Eduskuntavaalien varsinainen vaalipäivä on 19. huhtikuuta.

Maanantain valtuustossa kokoomuksen ryhmäpuheenjohtaja Harri Syrjäläinen uskoi, että säästöt tulevat uudelleen käsittelyyn.
Kunnan taloudellinen tilanne ei ole marraskuusta muuttunut, päinvastoin. Sote-uudistus on huonontanut näkymiä entisestään.
Vielä marraskuussa tasapainotusohjelmaa vastustanut kokoomusjohtaja sanoi nyt, että asioiden kanssa on edettävä reippaasti huhtikuisista vaaleista huolimatta.

Kuntalaiset odottavat, että valtuusto toimii juuri noin, kun Syrjäläinen maanantaina totesi. Valtuutetut on valittu pitämään huolta Kangasalan asioista, ei valmistautumaan tuleviin  vaaleihin.
Nyt on näytön paikka. Kokoomuksella ja kaikilla muillakin puolueilla.
Lisäksi tarvitaan päätöksentekoon linjakkuutta. Ei voi olla ensin yhtä mieltä hallituksessa, sitten toista mieltä valtuustossa.

Kommentoi

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi.