Koti Uutiset Talviajan nopeusrajoitukset astuvat voimaan huomenna

  Talviajan nopeusrajoitukset astuvat voimaan huomenna

  0
  Talvinopeudet astuvat voimaan huomenna.

  Talvi- ja pimeän ajan nopeusrajoitukset otetaan käyttöön Pirkanmaan maanteillä huomenna torstaina 25. lokakuuta, aivan kuten muuallakin Suomessa. Muuttuneet rajoitukset tulevat voimaan heti, kun nopeusrajoitusmerkit on vaihdettu.

  Moottoriteillä korkein sallittu nopeus talvikaudella on 100 kilometriä tunnissa ja valtaosalla muita maanteitä 80 kilometriä tunnissa. Moottoriteiden ohella sellaisilla tiejaksoilla, joilla ajosuunnat on erotettu toisistaan keskikaiteella, voi talvikauden nopeusrajoitus olla 100 kilometriä tunnissa.

  Lisäksi sään, kelin ja liikennemäärän mukaan vaihtuvien nopeusrajoitusten jaksoilla voidaan hyvissä olosuhteissa näyttää rajoitusta 100 kilometriä tunnissa.

  Orivedentiellä eli kantatiellä 58 on Kangasalan päässä neljän kilometrin jakso, jossa kesän kahdeksankympin rajoitus alennetaan talviajaksi 70 kilometriin tunnissa.

  – Talviajan alennetuilla nopeusrajoituksilla voidaan pienentää olennaisesti onnettomuusriskiä, joka muutoin kohoaisi selvästi pimeillä ja liukkailla syys- ja talvikeleillä. Tähän vuodenaikaan alennetuilla nopeusrajoituksilla pienennetään pimeyden ja hirvieläinten aiheuttamaa kohonnutta onnettomuusriskiä sekä lievennetään onnettomuuksien seuraamuksia, toteaa Liikenneturvallisuusasiantuntija Leena-Maria Mäntylä Pirkanmaan ely-keskuksesta.

  Hänen mukaansa talven lähestyessä korostuvat märkien tienpintojen ja liukkaiden kelien aiheuttaman onnettomuusriskin vähentäminen.

  – Alemmat nopeudet antavat kuljettajalle enemmän pelivaraa ja mahdollisuuksia toimia onnettomuuden estämiseksi. Huonoissa olosuhteissa ajonopeutta on syytä alentaa vielä merkeillä osoitettua pienemmäksi, Mäntylä muistuttaa.

  Talviajaksi alennetut rajoitukset ovat voimassa kevääseen saakka, jolloin olosuhteiden parannuttua maalis-huhtikuussa siirrytään jälleen kesäajan rajoituksiin.

  Kommentoi

  Kirjoita kommenttisi
  Kirjoita nimesi tähän