Tällä sivustolla käytetään evästeitä käyttö­kokemuksen parantamiseksi. Lisätietoja.
Etusivu Uutiset KS-digi Tapahtumat Boksi Kuvat Blogit Ajankohtaista

Talvinopeudet astuivat voimaan

Pirkanmaalla on siirrytty talviajan nopeuksiin. Muuttuneet rajoitukset tulevat voimaan heti, kun liikennemerkit on vaihdettu. Moottoriteillä korkein sallittu nopeus on sata kilometriä tunnissa. Satasta saattaa saada ajaa myös tiejaksoilla, joissa ajosuunnat on erotettu toisistaan keskikaiteella. Lisäksi sadan kilometrin tuntirajoitus voi olla käytössä sään ja liikennemäärän mukaan vaihtuvien nopeusrajoitusten alueella.

Uutiset - 27.10.2016 kello 9.24
Kangasalan Sanomat
Talvinopeudet astuivat voimaan

Kangasalan ja Oriveden välisellä kantatiellä 58 on Kangasalan päässä neljän kilometrin tieosuus, jossa kesän 80 kilometrin tuntinopeusrajoitus alennetaan talviajaksi seitsemäänkymppiin. Tienpätkä on Huutijärven ja Keson välillä.

Alennetut nopeusrajoitukset pienentävät pimeyden, hirvieläinten, märkien tienpintojen ja talviajan liukkaiden kelien aiheuttamaa onnettomuusriskiä.Huonoissa olosuhteissa ajonopeutta on syytä alentaa vielä merkeillä osoitettua pienemmäksi.
Kesäajan rajoituksiin siirrytään taas maalis-huhtikuussa.

Kommentoi / Keskustele aiheesta

Kangasalan Sanomat edellyttää, että verkkokeskustelu käydään asiallisesti ja hyvässä hengessä. Poistamme kommentit, joissa loukataan ihmisarvoa, yllytetään rikokseen, rasismiin tai jotka ovat muutoin sopimattomia tai hyvien journalististen tapojen vastaisia.

~
Takaisin ylös