Tällä sivustolla käytetään evästeitä käyttö­kokemuksen parantamiseksi. Lisätietoja.
Etusivu Uutiset KS-digi Tapahtumat Boksi Kuvat Blogit Ajankohtaista
Paikalliset palvelut keskeisellä paikalla osoitteessa kauppaympyra.fiPaikalliset palvelut keskeisellä paikalla osoitteessa kauppaympyra.fi

Talvinopeudet astuivat voimaan

Uutiset - 27.10.2016 kello 9.24
Kangasalan Sanomat
Talvinopeudet astuivat voimaan

Pirkanmaalla on siirrytty talviajan nopeuksiin. Muuttuneet rajoitukset tulevat voimaan heti, kun liikennemerkit on vaihdettu.
Moottoriteillä korkein sallittu nopeus on sata kilometriä tunnissa. Satasta saattaa saada ajaa myös tiejaksoilla, joissa ajosuunnat on erotettu toisistaan keskikaiteella. Lisäksi sadan kilometrin tuntirajoitus voi olla käytössä sään ja liikennemäärän mukaan vaihtuvien nopeusrajoitusten alueella.

Kangasalan ja Oriveden välisellä kantatiellä 58 on Kangasalan päässä neljän kilometrin tieosuus, jossa kesän 80 kilometrin tuntinopeusrajoitus alennetaan talviajaksi seitsemäänkymppiin. Tienpätkä on Huutijärven ja Keson välillä.

Alennetut nopeusrajoitukset pienentävät pimeyden, hirvieläinten, märkien tienpintojen ja talviajan liukkaiden kelien aiheuttamaa onnettomuusriskiä.Huonoissa olosuhteissa ajonopeutta on syytä alentaa vielä merkeillä osoitettua pienemmäksi.
Kesäajan rajoituksiin siirrytään taas maalis-huhtikuussa.

Lähetä tekstari!
Kommentoi / Keskustele aiheesta
Lähetä tekstari!
~
Takaisin ylös