Tällä sivustolla käytetään evästeitä käyttö­kokemuksen parantamiseksi. Lisätietoja.
Etusivu Uutiset KS-digi Tapahtumat Boksi Kuvat Blogit Ajankohtaista
Lounaalle KangasallaLounaalle Kangasalla

Talviuimarit iloitsevat uudesta laiturista

Talviuinnin harrastajat ovat nauttineet viime viikkojen paukkupakkasista. Hienojen avantouintikelien lisäksi iloa tuo Vesaniemen uusi laituri, joka merkitsee kävijöille mukavuutta ja turvallisuutta.

Uutiset - 6.3.2018 kello 20.04
Kangasalan Sanomat / Juha Jäntti
Talviuimarit iloitsevat uudesta laiturista
Seppo Stålhammar on Vesaniemen talviuintipaikan vakiokävijä. Uuden laiturin sähkölämmitteinen matto pitää kulkuväylän sulana kovallakin pakkasella.

– Kaupungille kuuluu iso kiitos siitä, että saimme merkittävän parannuksen talviuintioloihimme, sanoo Kangasalan Uintiseuran puheenjohtaja Seppo Kataja.

Laiturin viimeistelytyöt olivat toissa viikolla vielä hiukan kesken. Vesaniemen saunalle saapuneet uimarit ottivat uuden komeuden jo kuitenkin omakseen.

Uimarit kävelevät veteen ja sieltä pois koko laiturin mittaista lämmitettävää mattoa pitkin. Lämmitys pitää kävelyreitin sulana ja siten turvallisena. Myös portaat veteen ovat sähkölämmitteiset.

Laiturin hyvä valaistus lisää turvallisuutta iltapimeällä.

Tällä hetkellä avanto Vesaniemen rannassa yltää vanhalta laiturilta uudelle. Ilmakompressori on saanut olla vielä paikallaan pitämässä vanhan laiturin avannon sulana. Uuden laiturin alle asennettu potkuri pitää osaltaan vettä liikkeessä.

Juttu jatkuu mainoksen jälkeen
Hyppää mukaan KS100-juhlavuoteen!

– Iso sula alue toimii nyt tarpeellisena harjoitusratana. Jotkut meidänkin uimareistamme lähtevät Tallinnaan talviuinnin MM-kisoihin ja tarvitsevat treeniä.

Sauna on auki iltatunteina muina arkipäivinä paitsi tiistaina. Parhaina talviviikkoina väki on paikalla myös sunnuntaisin.

Tavallinen kävijämäärä on 30–65 uimaria päivää kohden. Maanantait ja perjantait ovat suosituimmat päivät. Koko kauden saldo on noin 5 500 käyntikertaa.

– Talviuinnin suosio on ollut täällä pitkään aika tasaista. Vuotuinen kävijämäärä ei paljoa vaihtele, Kataja arvioi.

– Kannattaa tulla tutustumaan Vesaniemen saunaan ja avantoon. Nyt olosuhteet ovat viimeisen päälle kohdallaan!

Lue lisää Vesaniemen talviuimareista 7.3.2018 ilmestyneestä numerostamme: ksdigi.fi

 

Kommentoi / Keskustele aiheesta

Kangasalan Sanomat edellyttää, että verkkokeskustelu käydään asiallisesti ja hyvässä hengessä. Poistamme kommentit, joissa loukataan ihmisarvoa, yllytetään rikokseen, rasismiin tai jotka ovat muutoin sopimattomia tai hyvien journalististen tapojen vastaisia.

Hyppää mukaan KS100-juhlavuoteen!
~
Takaisin ylös