Tam-Silk sai oikeuden käyttää Yhteiskunnallinen yritys –merkkiä: ”Henkilöstöllemme tämä on tärkeä asia”

0
- Hieno juttu, toteaa toimitusjohtaja Tuomo Saarni Suomalaisen työn liiton Tam-Silkille myöntämästä Yhteiskunnallinen yritys -merkistä.

Kangasalla tomiva Tam-Silk on saanut Yhteiskunnallinen yritys -merkin ensimmäisenä vaatevalmistajana Suomessa.

Merkin myöntää Suomalaisen työn liiton puolueettomista asiantuntijoista koostuva toimikunta, ja sitä pitää hakea. Liiton määritelmän mukaan yhteiskunnallinen yritys harjoittaa kestävää, pitkän tähtäimen liiketoimintaa ja on esimerkiksi sitoutunut käyttämään vähintään puolet voitostaan toimintansa kehittämiseen.

Merkki myönnetään pääsääntöisesti kolmeksi vuodeksi kerrallaan, mutta toimikunta voi myöntää merkin myös lyhyemmäksi ajaksi. Merkin käyttöoikeuteen vaadittavat tiedot tarkistetaan yrityksiltä vuosittain Merkin käyttöoikeuden voi myös menettää, elleivät ehdot täyty.

Neulomon suunnittelija Anna Huovialan mukaan merkki on tunnustus siitä, että tähän asti tehty työ on kannattanut.

– Haluamme osoittaa, että valmistava teollisuus ja erityisesti paljon parjattu vaateteollisuus voi toimia yhteiskunnan ja ympäristön kannalta kestävästi. Tämä merkki on meille tunnustus, että tekemämme työ on kannattanut ja meidän on hyvä jatkaa samaan suuntaan, sanoo Huoviala.

Huovialan mukaan yrityskin voi edistää hyvää ympärillään.

– Haluamme näyttää kuluttajille, että yrityksiltä voi vaatia vastuuta ja omilla kulutusvalinnoilla voi vaikuttaa. Käytännössä tämä näkyy toiminnassamme niin, että olemme investoineet ja tulemme investoimaan yhtiön voittovaroja esimerkiksi uusiin koneisiin ja rekrytointeihin jatkossakin, Huoviala kertoo.

Toimitusjohtaja Tuomo Saarni on Huovialan kanssa samoilla linjoilla.

– Merkin saaminen ei tarkoita sitä, että olisimme valmiita. Se on tunnustus siitä, että olemme menossa oikeaan suuntaan. Meidän henkilöstöllemme tämä on tärkeä asia, toteaa Saarni.

Tam-Silkin viime viikot ovat olleet kiireiset. Yritys ryhtyi valmistamaan Tukesin neuvojen pohjalta kankaisia kasvomaskeja. Niiden menekki on ollut niin suurta, että henkilöstö siirtyi työskentelemään kahdessa vuorossa.

Kangasalla toimiva Tam-Silk on trikoovaatteiden valmistukseen keskittynyt yritys. Yrityksen liikevaihto kasvoi vuonna 2019 miljoonasta noin kahteen miljoonaa euroon. Se työllistää 28 henkilöä.

Kommentoi

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi.