Tämän talven jääravit jäivät haaveeksi – ”Ravien aikaan jäätä pitäisi olla puoli metriä”

0
Näin talvisia tunnelmia oli Vesijärvellä maaliskuun alussa 2018, kun ravihevoset juoksivat kilpaa kilometrin mittaisella radalla.

Kangasalla ei järjestetä jääraveja tänä talvena. Alkuperäisen kaavailun mukaan ravitapahtuma piti olla Vesijärvellä lauantaina 7. maaliskuuta, mutta leutona jatkuva sää on haudannut hankkeen.

– Teimme päätöksen, että jääravit on peruttu, kertoo tapahtumaa suunnitelleen Kangasalan raviyhdistyksen aktiivi Janne Bährend.

– Ravien aikaan jäätä pitäisi olla puoli metriä, mutta ennusteessa on lauhaa säätä pitkälle eteenpäin.

Tämä on toinen kerta peräkkäin, kun raviyhdistys joutuu nostamaan kätensä pystyyn luonnonvoimien edessä. Myös viime talvena jääravit jouduttiin perumaan jään puutteen vuoksi.

Raviyhdistyksessä on tarkoitus pitää yllä jääraviperinnettä. Mutta täytynee keksiä jotain vaihtoehtoista toimintaa, jos talvet ovat tällaisia.

Sen sijaan maaliskuussa 2018 järjestetty tapahtuma onnistui erinomaisesti. Aurinkoisessa pakkassäässä pidetyt jääravit keräsivät lähes 50 ravuria ja pari tuhatta katsojaa Vesijärvelle.

– Raviyhdistyksessä on tarkoitus pitää yllä jääraviperinnettä. Mutta täytynee keksiä jotain vaihtoehtoista toimintaa, jos talvet ovat tällaisia, Bährend miettii.

Vesijärvi osoittautui erinomaiseksi jääravipaikaksi lähinnä siksi, että Vesaniemestä oli helppo kulkea jäälle ja että tapahtuma oli niin lähellä kaupungin keskustaa.

Raviyhdistyksen väki on kartoittanut muitakin mahdollisia kohteita matalampien järvien osalta, mutta sopivaa ei ole löytynyt.

Kangasalan raviyhdistys ei ole ainoa tapahtumanjärjestäjä, jonka suunnitelmat lämmin alkutalvi on pilannut. Bährendin tietojen mukaan jääravit on ollut tarkoitus pitää myös Ikaalisissa, mutta jäätilanne on siellä yhtä huono kuin Kangasalla.

Kommentoi

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi.