Tämän vuoden kunniaylioppilas johtaa Avaruustieteen yksikköä

0
Minna Palmroth on mukana tavoittelemassa Suomelle omaa avaruusohjelmaa.

Kangasalan lukion yhdeksästoista kunniaylioppilas on professori Minna Palmroth. Hän johtaa Kestävän avaruustieteen ja -tekniikan huippuyksikköä.

Palmroth on syntynyt vuonna 1975, ja hän kirjoitti ylioppilaaksi Kangasalan lukiosta vuonna 1994. Filosofian maisteriksi hän valmistui Helsingin yliopiston Fysiikan laitokselta vuonna 1999 ja tohtoriksi vuonna 2003.

Minna Palmroth on valmistumisensa jälkeen työskennellyt Ilmatieteen laitoksella erilaisissa projekteissa ja tutkimustehtävissä aloittaen harjoittelijana ja päätyen tutkimusprofessoriksi ja osastopäälliköksi. Viime vuonna hän siirtyi professoriksi Helsingin yliopistoon.

Palmroth on myös kansainvälisesti tunnettu. Tästä on osoituksena kaikkiaan noin 80 lehtijulkaisua ja 36 pääpuhetta sekä yli 300 esitelmää erilaisissa kansainvälisissä tilaisuuksissa.

Kunniaylioppilaan tittelin saaja johtaa Suomen Akatemian Kestävän avaruustieteen ja -tekniikan huippuyksikköä. Sen tavoitteena on perustaa Suomeen oma avaruusohjelma, joka hyödyntää piensatelliitteja, tutkii avaruuden säteilyolosuhteita, kehittää uusia säteilysuojausteknologioita ja parantaa suomalaisen avaruusliiketoiminnan kilpailuetua.

Minna Palmrothin toiminta on kunniaksi Kangasalan lukiolle ja luo tulevaisuuden uskoa opiskelijoille. Tunnustus luovutetaan hänelle Kangasalan lukion lakkiaisjuhlassa 2.6.

 

Kommentoi

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi.