Tampere hakee Euroopan kulttuuripääkaupungiksi Kangasalan ja 18 muun Pirkanmaan kunnan tuella

0

Tampereen kaupunki julkistaa tänään Tampereen kulttuuripääkaupungin hakukirjan. Helsingin musiikkitalosta striimattavassa julkistustilaisuudessa ovat läsnä eri kaupunkien hakuhankkeiden johtajat.

Tampere kilpailee Oulua ja Savonlinnaa vastaan Euroopan kulttuuripääkaupunkihaussa. Tampereen kaupungin tiedotteen mukaan Tampere hakee nimitystä Euroopan kulttuuripääkaupungiksi 2026 yhdessä 19 Pirkanmaan kunnan kanssa. Mukana ovat Kangasalan lisäksi Akaa, Hämeenkyrö, Ikaalinen, Kuhmoinen, Lempäälä, Mänttä-Vilppula, Nokia, Orivesi, Parkano, Pirkkala, Pälkäne, Ruovesi, Sastamala, Urjala, Valkeakoski, Vesilahti, Virrat ja Ylöjärvi.

Julkistustilaisuudessa hakijoita tenttaa toimittaja Arto Nyberg. Tampereelta vastaamassa on hankkeen vetovastaavana toimiva Perttu Pesä, Oulusta Piia Rantala-Korhonen ja Savonlinnasta Sari Kaasinen.

Keskiössä yhdenvertaisuus

Tampereen hakemus kantaa otsikkoa Equally European (Yhtä Eurooppaa), ja sen ytimen muodostaakin sekä yhdenvertaisuus että eurooppalaisuus.

Tänään julkistettu hakemus on kaksivaiheisen projektin toinen hakemus. Ensimmäisessä hakemuskirjassa hakijat muun muassa kuvailivat kaupungin kulttuuriprofiilia ja maakunnan roolia.

Kansainvälinen asiantuntijaraati tekee suosituksensa seuraavasta suomalaisesta kulttuuripääkaupungista 2. kesäkuuta.

Kommentoi

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi.