Tanssia sinivalkoisin askelin

0
16-vuotias Leevi Rauhalahti Kuhmalahdelta esitti Valssi-nimisen teoksen.

Tampereen ja Kangasalan Balettiopistot ovat tanssineet koko kuluneen vuoden Suomen 100-vuotisjuhlan hengessä lukuisissa eri tapahtumassa. Juhlava vuosi huipentui talvisiin tanssitapahtumiin Sampolassa ja Hervannassa.

Kangasalan koululaiset esiintyivät Sampolassa. Sekä kevään että nyt talven tapahtumien iso teema oli yhdessä tekeminen, mikä oli koko itsenäisen Suomen juhlavuoden teema.

Keväällä tuotiin tanssin keinoin esille itsenäisen Suomen tunnettuja asioita Väinämöisestä Suomi-neidon kautta Rovion Angry Birdseihin.

– Nyt keskityimme tanssin lisäksi suomalaiseen musiikkiin. Yhdessä 100 sinivalkoista -näytös alkoi upeasti Jean Sibeliuksen Karelia-kuvaelman Intermezzolla. Sibeliuksen lisäksi suomalainen musiikki, säveltäjät ja musiikintekijät olivat erittäin vahvasti esillä, kertoo Desirée Cheremeteff.

Cheremeteffin mukaan on upeaa nähdä, kun nuoret löytävät tanssista oman juttunsa. Hän korostaa, että tanssin keinoin on helppo tuoda esille myös erilaisia kulttuureja ja kulttuurieroja.

– Tanssin kieli on yhteinen joka puolella maailmaa. Se helpottaa kommunikointia. Aina tuntuu kuuluvansa yhteen suureen perheeseen, kun on tanssijoiden kanssa ihan missä vain. Sama toimii toisinpäin.

Kommentoi

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi.