Tapahtumien takana valtavasti ilmaista työtä

0

Nyt on se aika vuodesta, jolloin tapahtumia riittää lähes jokaiselle viikonpäivälle. Useana päivänä on jopa vaihtoehtoja, joista valita.

Kangasalan Sanomien sunnuntai-illan lukijanäytös Ramppi-teatterissa keräsi katsomon ääriään myöten täyteen. Aikaisemmin iltapäivällä Pikkuteatteri löi kävijäennätyksensä. Robin Hoodin viimeisestä näytöksestä nautti huikeat 429 katsojaa.

Harrastajateattereiden tuotannot ovat esimerkkejä niistä lukemattomista tapahtumista, joita Kangasalla vuoden mittaan järjestetään erilaisten yhdistysten voimin.

Yhdistys kerää lipputulot toimintansa turvaamiseksi, mutta vain harvat pystyvät palkkaamaan väkeä varsinaisiin järjestelytehtäviin.

Tapahtumien taustalla on valtava määrä vapaaehtoisia ihmisiä, jotka uhraavat osan vapaa-ajastaan asian hyväksi. Palkintona ovat ainoastaan hyvä mieli ja asiakkaiden kiitokset.

Työ on tärkeää, sillä ilman heitä Kangasalan tapahtumatarjonta olisi aneemista ja monet matkailijoiden eurot jäisivät saamatta. Työllä on siis myös suurta taloudellista merkitystä kunnalle.

Kangasalla on puhuttu vuosien saatossa paljon matkailusta elinkeinona. Puhe ei ole kuitenkaan muuttunut teoiksi, ja edelleen vain harvat yritykset saavat päätulonsa matkailusta.

Keskustan puuttuvan hotellin lisäksi myös eri toimijoiden keskinäinen verkostoituminen onnahtelee.

Eräskin mökkiyrittäjä Kuhmalahdelta totesi hiljattain, että hän haluaisi kalastusmatkailuun erikoistuneen elämysyrittäjän rinnalleen.

Esimerkiksi venäläismiehet ovat kiinnostuneet kalastuksesta, joten yrittäjältä vaadittaisiin kalastusosaamisen lisäksi myös kielitaitoa ja kulttuurintuntemusta.

Sopivaa henkilöä ei ole yrittäjän mukaan löytynyt kiven kolostakaan.

Paljon on siis vielä tehtävää ennen kuin matkailu muuttuu Kangasalla todelliseksi elinkeinoksi. Siihen panostaminen kuitenkin kannattaa, sillä matkailu kehittyy maailmalla toimialana vahvasti.

Kommentoi

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi.