Tappion päässä pronssiottelusta

0
Miten tässä näin oikein kävi? Roosa Laakkonen ja kumppanit ihmettelivät ottelun jälkeen viidennen erän ratkaisuvaiheita, kun HPK kiri tappioasemasta täpärään voittoon. KUVA: Jouni Valkeeniemi

LP Kangasala – HPK 2–3
(25–27, 25–13, 22–25, 26–24, 15–17)

Kangasalan lentopallonaisten kantti ratkesi liitoksistaan pahimmassa mahdollisessa paikassa. Päävalmentaja Ismo Tahvanainen nimitti jo viikonloppuna tiistain kotiottelua kuoleman otteluksi, josta Pitkäjärven punanuttujen olisi pitänyt selvitä voittajana, jotta finaalipaikasta olisi voitu haaveilla.

Haaveilla voi toki vieläkin, mutta kyllä LP Kangasalan täytyy pelata keskiviikkoisessa vierasottelussa kovemmin kuin kertaakaan koko kaudella, jotta välieräsarja vielä perjantaina jatkuisi. HPK ei esittänyt tiistaina Pitkäjärvellä lyömättömiä otteita, mutta ei kokeneen ja rutinoituneen joukkueen tarvitsekaan. Se pelaa tasollaan, tekee vähemmän virheitä paitsi koko ottelussa myös ratkaisupalloissa ja pitää päänsä kylmänä.

LP Kangasalan murheenkryyni olivat – jälleen kerran – erien loput. Viidestä pelatusta erästä kolmessa kangasalalaiset taistelivat vierasjoukkueen kanssa tasapäin eräpallotilanteeseen asti. Niistä kolmesta se onnistui kääntämään itselleen yhden. 

– Ottelu oli meidän käsissämme, mutta emme pystyneet pelaamaan rennosti erien lopussa, Allison Mayfield kommentoi peliä.

 

Pitkä ottelu sai irvokkaan päätöksen, kun viimeisessä erässä 15–15-tilanteessa ensin Mayfield epäonnistui vastaanotossa ja heti perään Eveliina Vilponen huitoi ohi Elizabeth Kobersteinin antamasta passista. Kuuden pisteen johto oli huvennut, ja omiaan seisoen kannattanut kotiyleisö sai lähteä kotiin päät painuksissa.

– HPK pelasi kurinalaisemmin kuin me. Nyt ei tehdä enää syväanalyyseja, vaan ratkaistaan korvien välissä, kuka todella on pelaaja, Tahvanainen puhisi ottelun jälkeen.

Ratkaisevaa epäonnistumista lukuun ottamatta lähes kaksi ottelua penkillä istunut Mayfield pelasi kelpo ottelun tehoin 21/+11.  Yhdysvaltalainen teki paluun avauskuusikkoon, tilaa hänelle antoi Jasmine Tahvanainen. Mayfieldin edelle tehotilastossa meni niukasti Shelby Dalton lukemin 22/+14.

Välieräsarja jatkuu keskiviikkona Hämeenlinnassa. Jos LP Kangasala häviää, lentopallokevään kruunaa pirkanmaalaisten välinen pronssiottelu. LP Viesti ei antanut mahdollisuuksia OrPolle vaan eteni finaaliin otteluvoiton 3–0.

Jos LP Kangasala onnistuu puristamaan voiton vieraskentältä, välierät jatkuvat perjantaina Pitkäjärvellä.

Kommentoi

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi.