Tappiosta tuohtunut Kangasalan valmentaja käänsi katseensa nopeasti tulevaan – ”Perjantaina kajahtaa”

0
LP Kangasala joutui taipumaan Hämeenlinnalle keskiviikkoiltana. Tämä kuva on voittokkaasta kotipelistä Vampulaa vastaan. Lyömässä Alexis Hart (19), joka piti tasonsa myös pelissä Hämeenlinnaa vastaan. Kuva: Pertti Flinck

Hämeenlinna-Kangasala 3–1 (25–22, 23–25, 25–19, 25–17)

LP Kangasalan valmentaja Arttu Keränen oli pahalla päällä keskiviikkoillan notkahduksen jälkeen.

Hämeenlinnan Lentopallokerho näpäytti kipeästi ja jätti edellispeleissä juhlineen Kangasalan pisteittä.

Perjantaina kajahtaa. Voin taata, ettei ”Tumppia” (WoVon valmentaja Tuomas Alatalo) paljon hymyilytä pelin jälkeen .

Arttu Keränen
valmentaja, LP KAngasala

Keräsen ajatukset siirtyivät nopeasti perjantaiseen kotiotteluun Woman Volleyta vastaan. Silloin pelipaikkana on poikkeuksellisesti Pälkäneen Kostia-areena.

– Perjantaina kajahtaa. Voin taata, ettei ”Tumppia” (WoVon valmentaja Tuomas Alatalo) paljon hymyilytä pelin jälkeen, Keränen vakuutti.

Keränen halusi unohtaa Hämeenlinnan-kamppailun mahdollisimman nopeasti.

– Hämeenlinnan lyömiseen olisi vaadittu kova peli, mutta emme olleet tällä kertaa valmiita siihen. Jäi vähän piippuun, Keränen harmitteli.

Seuraava mahdollisuus tulee kenties pudotuspeleissä.

– Silloin tiedämme tasan ja tarkkaan, mitä pitää tehdä.

Toinen erä antoi toivoa – turhaan

Kangasalan iltaan pilkahti valoa vielä toisen erän lopussa, kun Hämeenlinna taipui maajoukkuesentteri Roosa Laakkosen johdolla.

Se oli kuitenkin harhaa, sillä pitkän erätauon jälkeen areenalla nähtiin vain yksi joukkue. Hämeenlinna esiintyi edukseen ja lähetti samalla muille joukkueille varoituksen kevättä ajatellen.

Kangasala kaatui pehmeään lyöntipeliin. Hyökkäysprosentti vajosi Elenia Areenan illassa vaatimattomaan lukemaan 29.

– Emme saaneet palloja kuolemaan riittävän hyvin. Toki on myönnettävä, että Hämeenlinna puolusti todella hyvin, Keränen tuumi.

Illan suurin yllätys oli Mary-Kate Marshallin hyytyminen. Amerikkalaislaiturin hyökkäysprosentti upposi vaatimattomaan lukemaan 17.

Kun myös hakkuri Ronja Heikkiniemen hyökkäyspeli tökki, Kangasalan tappiota ei kannata ihmetellä.

Kehnot hyökkäysprosentit menivät osittain passari Caila Stapletonin piikkiin. Niinpä Keränen otti Emmi Jalosen sisään kolmannessa erässä.

Tuore amerikkalaishankinta Alexis Hart (19 pistettä) piti tasonsa tiukassa paikassa ja huojensi valmennusjohdon ahdistusta melkoisesti. Hartiin voi luottaa, kun ryhdytään taistelemaan mitaleista.

Kommentoi

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi.