Tapulinmäellä mentiin kohti kesää kepeästi laulaen

0
Keskustan eduskuntaryhmän puheenjohtaja, kansanedustaja Antti Kaikkonen avasi Kangasalan kesän.

Kangasalan kesä avattiin Tapulinmäellä jo 20. kerran. Tapahtuman käynnisti Mikko Alatalon ja Jammi Humalamäen vetämä yhteislaulutuokio.

Tunnelma oli kaiken puolin kepeä, eikä myöskään kesän virallinen avaaja, keskustan eduskuntaryhmän puheenjohtaja Antti Kaikkonen huumoria säästellyt.

– Puheeni ei tule käsittelemään ainakaan alkoholipolitiikkaa, hän sanoi ja viittasi eduskunnassa velloneeseen, alkoholilain muuttamiseen liittyvään keskusteluun.

Hänen mukaansa koulujen päättäjäispäivä on aina toiveikas päivä. Samanlaista toiveikkuutta sisältyy hänen mukaansa tällä hetkellä Suomen talouteen. Erilaiset talouden tilannetta mittaavat indikaattorit osoittavat, että Suomen talous kasvaa jälleen pitkästä aikaa.

– Lähes kymmenen vuoden jälkeen ohitimme myös rakkaan kilpakumppanimme Ruotsin.

Kaikkonen sanoi olevansa tottunut avaamaan erilaisia kokouksia, mutta kesää hän ei ole koskaan aikaisemmin vielä päässyt toivottamaan tervetulleeksi näin virallisesti. Jo pitkän perinteen mukaisesti avaaja lukee Pirtin parvekkeelta Anssi Apajalahden kirjoittaman virallisen avaustekstin.

Kaikkonen ei kuitenkaan uskaltanut luvata, että sää muuttuu kertaheitolla kesäiseksi.

– Suomalaiset nauttivat kesästä vaikka hampaat irvessä. Luotan siihen, että juhannuksen tuolla puolella ei enää tarvita villasukkia.

Kommentoi

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi.