Tarkkana liikenteessä: talvirajoitukset alkavat huomenna myös Kangasalla

0
Talvi- ja pimeän ajan nopeudet astuvat voimaan 28. lokakuuta. Pääsääntöisesti maanteille nopeudet laskevat 80 kilometriin tunnissa. Lahdentien vaihtuvien nopeusrajoitusten jaksoilla voidaan hyvän kelin salliessa näyttää 100 km/h rajoitusta. Kuva: KS arkisto

Pirkanmaan maanteillä siirrytään torstaina 28. lokakuuta talvi- ja pimeän ajan nopeusrajoituksiin. Muutos tapahtuu samaan aikaan kun suurimmassa osassa muutakin maata. Alennetut nopeusrajoitukset tulevat voimaan heti, kun liikennemerkit on vaihdettu.

Talvikaudella moottoriteillä korkein sallittu nopeus on 100 km/h ja valtaosalla muilla maanteillä 80 km/h. Moottoriteiden ohella sellaisilla tiejaksoilla, joilla ajosuunnat on erotettu toisistaan keskikaiteella, voi talvikauden nopeusrajoitus olla 100 km/h. Näin on esimerkiksi valtatatie 9:n uudella ohituskaistaosuudella Yliskyläntien ja Orituvan välillä.

Lisäksi vaihtuvien nopeusrajoitusten jaksoilla voidaan säästä, kelistä ja liikennemäärästä riippuen hyvissä olosuhteissa näyttää 100 km/h nopeusrajoitusta.

Kantatie 58:lla Kangasalan päässä kesäajan 80 km/h nopeusrajoitus alennetaan talveksi 70 kilometriin tunnissa noin neljän kilometrin jaksolla. Kyseisellä maantiejaksolla on jalankulku- ja pyöräilyväylä.

Pirkanmaan ELY-keskus muistuttaa tiedotteessaan, että alennetuilla nopeusrajoituksilla pienennetään sekä hirvieläinten että pimeiden ja liukkaiden kelien aiheuttamaa kohonnutta onnettomuusriskiä. Mahdollisten onnettomuuksien seuraukset ovat myös lievemmät alemmilla nopeuksilla. Ajonopeus tulee kuitenkin aina sovittaa vallitseviin olosuhteisiin.  

Kommentoi

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi.