Tällä sivustolla käytetään evästeitä käyttö­kokemuksen parantamiseksi. Lisätietoja.
Etusivu Uutiset KS-digi Tapahtumat Boksi Kuvat Blogit Ajankohtaista

Tarpilan kiistelty kerrostalohanke käynnistyy uusiutuneena – Miten vanhan kerrostalon näkymien lopulta käy?

Tarpilaan Kangasalantien varteen nousee neljä kerrostaloa ja pysäköintihalli muutaman vuoden sisällä. Hankkeen rakennusluvat ovat parhaillaan käsittelyssä. Pohjola Rakennus Oy Häme aloittaa rakentamisen keväällä 2019.

Uutiset - 28.9.2018 kello 7.00
Kangasalan Sanomat/ Anu Ritvanen
Tarpilan kiistelty kerrostalohanke käynnistyy uusiutuneena – Miten vanhan kerrostalon näkymien lopulta käy?
Tarpilanrinteen rakentaminen Kangasalantien varteen alkaa havainnekuvan vasemmasta reunasta. Talojen väliin tulee matala pysäköintihalli. Kerrostaloja rakennetaan yhteensä neljä.

Kiinteistökehitysjohtaja Leon Kärnän mukaan hanke alkaa Katajatien suunnasta ja etenee kohti Tarpilankujan alkua ja koulun parkkipaikkaa. Ensimmäisessä vaiheessa rakennetaan kuusikerroksinen kerrostalo ja pysäköintitalo.

Hanke etenee vaiheittain markkinatilanteen mukaan.

Kiinteistökehitysjohtajan mukaan ensimmäisen talon on tarkoitus valmistua kesällä 2020, samoin pysäköintitilan.

– Rakennukset on suunniteltu niin, että ylärinteen nykyisen asunto-osakeyhtiön näkymät säilyvät, Kärnä kertoo.

Taloihin on suunniteltu yhteensä noin 200 asuntoa viiden huoneen perheasunnoista yksiöihin, jolloin taloihin saadaan monipuolinen asukasrakenne. Kärnän mukaan suurten kerrostalohuoneistojen tarve on rajallinen ja niitä rakennetaan kysynnän mukaan.

Autopaikkoja on noin 130. Kärnän mukaan auto ei olekaan välttämätön, sillä keskusta on lähellä ja julkinen liikenne kulkee vierestä.

– Olemme pyrkineet tarjoamaan jokaiselle jotakin. Huoltoyhtiön hoitama kerrostalo on helppo ratkaisu esimerkiksi varttuneemmille asukkaille, jotka eivät enää halua hoitaa omaa pihaa, hän arvelee.

Tarpilan tontin omistus on vielä toistaiseksi Satolla, mutta kaupat syntyvät sen jälkeen kun rakennusluvat on saatu.

Kiinteistökehitysjohtajan mukaan Kangasalan sijainti on kiinnostava. Se on muuttovoittoinen kaupunki Tampereen ja palveluiden vieressä, joten asunnoille on kysyntää.

– Etsimme Kangasaltakin jatkohankkeita.

Pohjola Rakennus on asuntorakentamiseen keskittynyt perheyritys. Yhtiö kantaa kokonaisvastuun rakentamisesta, mutta työ teetetään alihankkijoilla. Pohjola Rakennuksen edellinen paikallinen rakennushanke oli Rekiäläntien ja Kangasalantie kulmauksessa, jonne valmistui tänä vuonna kerrostalo.

Kommentoi / Keskustele aiheesta

Kangasalan Sanomat edellyttää, että verkkokeskustelu käydään asiallisesti ja hyvässä hengessä. Poistamme kommentit, joissa loukataan ihmisarvoa, yllytetään rikokseen, rasismiin tai jotka ovat muutoin sopimattomia tai hyvien journalististen tapojen vastaisia.

~
Takaisin ylös