Tavase valittaa tekopohjavesilaitoksen hylkypäätöksestä

0

Tavase Oy aikoo valittaa Länsi- ja Sisä-Suomen aluehallintoviraston (avi) päätöksestä, jossa kielletään tekopohjavesilaitoksen rakentaminen Vehoniemen-Isokankaan harjualueelle.
Toimitusjohtaja Peri Jokela kertoo, että yhtiön hallitus päätti asiasta alkuviikosta. Aikaa valituksen jättämiseen Vaasan hallinto-oikeuteen on 20.7. saakka.

Tavasen osakaskunnat ovat Akaa, Kangasala, Lempäälä, Tampere, Valkeakoski ja Vesilahti.
Valkeakoski päätti jättää yhtiön vuonna 2011 ja Kangasala vuotta myöhemmin. Lisäksi Akaa on ilmoittanut seuraavansa Valkeakosken päätöstä.
Jokelasta Tavasen valituspäätös ei ole ristiriidassa kuntien tekemän irtautumispäätöksen kanssa, sillä hallituksen tehtävä on ajaa yhtiön – ei sen yksittäisten osakkaiden etua.

Se, että Tavase päätti valittaa avin kielteisestä lupapäätöksestä ei ole yllätys, kun tarkastelee yhtiön viisijäsenisen hallituksen kokoonpanoa.
Kangasalla ja Valkeakoskella on hallituksessa yhteensä kaksi paikkaa, Tavasen ja sen tekopohjavesilaitoksen rakentamisen takana yhä olevalla Tampereella ja Lempäälän suunnalla yhteensä kolme.

Käytännössä Tavasen hallituksen päätös merkitsee sitä, että Kangasalan ja Valkeakosken toiveet tekopohjavesiyhtiön hautaamisesta siirtyvät hamaan tulevaisuuteen.
Siitä pitää huolen nyt alkava valitusprosessi, joka korkeimpaan oikeusasteeseen vietynä kestää ainakin muutaman vuoden.

Kommentoi

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi.