Tavasesta vaaditaan erityistilintarkastusta

0

Kolmetoista valtuutettua yli puoluerajojen vaatii‍‍‍‍, että kunnanhallitus ryhtyy toimiin erityistilintarkastuksen­­­­­­­­­ toteuttamiseksi Tavase Oy:ssä.
Asiasta tehtiin valtuustoaloite maanantain kokouksessa.
Tavasen taival on ollut Kangasalla vastatuulessa jo pitkään. Yhtiö perustettiin tuottamaan tekopohjavettä pirkanmaalaisten tarpeisiin.
Tekopohjavesilaitos oli tarkoitus rakentaa Vehoniemen-Isokankaan harjulle.
Kangasalan valtuusto päätti kuitenkin irtaantua yhtiöstä vuonna 2011.
Valkeakoski teki saman päätöksen vuotta aiemmin.
Kesäkuussa Länsi- ja Sisä-Suomen aluehallintovirasto hylkäsi Tavasen lupahakemuksen tekopohjavesilaitoksen rakentamisesta.
Yhtiö valitti päätöksestä Vaasan hallinto-oikeuteen.

Kangasalan valtuustossa aloitteen puhemiehenä toimi Jorma Mäntylä (vas). Hän on asiakumppaneineen huolestunut muun muassa siitä, että valituksen takia yhtiön kulut juoksevat vielä vuosia.
– Maksajina ovat omistajakunnat ja veronmaksajat, hän tähdensi.
Mäntylän mukaan erityistilintarkastus on perusteltu epäilysten välttämiseksi ja luottamuksen palauttamiseksi.
– On käytävä huolellisesti läpi, mitä kaikkea tappiollisen yhtiön toiminnan aikana on tapahtunut ja onko varoja käytetty huolellisesti, vaati Mäntylä.
Aloitteen allekirjoittivat vasemmiston Mäntylä ja Seppo Talli, vihreiden Tony Lähde, Nina-Carita Säpyskä ja Stiina Lahikainen, demareiden Aira Aarnio ja Jari Markkinen ja kristillisten Harri Kekki. Aloitteen takana olivat myös sinisten Tuula Heinonen ja Jani Viinikainen, perussuomalaisten Jari Leino, keskustan Tero Linna ja kokoomuksen Mikko Meurman.

Kommentoi

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi.