Pääuutiset | Uutiset

Täydentävät hoidot eivät ole epämääräistä puoskarointia tai vaihtoehtoehto lääketieteelle – kansalaisaloitteella ajetaan käyttömahdollisuutta kaikille

Sisko Pyykkönen kokee saavansa apua vyöhyketerapiasta erilaisiin vaivoihin. Vyöhyketerapia on ikivanha täydentävä hoitomuoto.

Uskomus- ja luontaishoitoja, vaihtoehtoisia ja täydentäviä hoitoja, puoskarointia. Ei-lääketieteellisiä, kehon ja mielen hoitoja kutsutaan mitä kirjavimmilla nimillä. Niiden puolestapuhujat suosivat yleensä termejä…


Tämä sisältö on Kangasalan Sanomien tilaajille

Tilaa lukuoikeus alkaen 3,50 €.

TilaaKirjaudu

15 kommenttiaKommentoi

  • Pauliina Aarva5.1.2020 klo 17:28

    Onpa asiallinen ja hyvä haastattelu Sisko Pyykkösen kanssa kiistellystä aiheesta. Ilahduttaa myös, että tietokirjastani Täydentävät hoidot on ollut apua toimittajalle. Jutussa on uuden journalismin henki: perehdytään faktoihin, mutta annetaan myös kansalaisille itselleen puheenvuoro. Tällaista pidän hyvänä journalismina.

  • Heli Karhumäki5.1.2020 klo 23:06

    Kangasalan sanomilla on varmaankin ollut hyvä tarkoitus, mutta valitettavasti se on haksahtanut välittämään jutussa estottomasti vain uskomushoitoaloitteen lobbausta. Lääketieteen edustajia ei ole kuultu lainkaan. Myös sananvalinnat paljastavat tämän. Esimerkiksi aloitteeseen kriittisesti suhtautuvat leimataan "epäluuloisiksi". Suomessa näitä kriittisiä ovat lääkäreitä ja tutkijoita, joilla on isä ja tietämys, kokemus ja perusteet kriittisyyteensä.

  • Heli Karhumäki5.1.2020 klo 23:08

    Virheen korjaus viimeiseen virkkeeseen: ... joilla on laaja tietämys jne. :

  • Anneli Milen, emeritaprofessori5.1.2020 klo 23:25

    Erinomainen kirjoitus. Tämä on kunnollista journalistiikkaa eikä sensaatiohakuisuutta. Faktat ovat oikein eikä asioita ole väännelty. Kangasalan Sanomat on edelläkävijä.

  • Maritta Montonen6.1.2020 klo 10:30

    Hienoa avoinmielistä journalismia parhaimmillaan ilman sensurointia. SUURKIITOS Kangasalan Sanomat!

  • Susanna6.1.2020 klo 12:45

    Kiitos kiihkottomasta asialinjaisesta artikkelista tämän hetken tulenpolttavasta aiheesta.

  • Heli Jurvanen6.1.2020 klo 18:17

    Kiitos asiallisesta artikkelista! WHO on tosiaan tehnyt jo monta julkilausumaa liittyen täydentävien hoitojen hyödyllisyydestä tukihoitomuotona.

  • tiinahannele6.1.2020 klo 23:27

    Kiitos tästä artikkelista; Jokaisella pitäisi olla mahdollisuus käyttää myös täydentäviä tai vaihtoehtoisia tapoja hoitaa terveyttään.

    • Sirkku Pilvi9.1.2020 klo 06:34

      Aihetta hyvin selventävä ja asiallinen kirjoitus. Kiitos!

  • Osku7.1.2020 klo 09:56

    Aikamoista huttua. Täysin kritiikitöntä uskomushoitojen lobbausta. Artikkeli kuuluisi Magneettimediaan.

  • Leena Mäki-Petäys7.1.2020 klo 16:11

    Hierojana ja Kalevalaisena jäsenkorjaajana sekä lymfaterapeuttina yli 10.000 hoitoa tehneenä minusta hieno ja asiallinen kirjoitus. Monen lääkinnällisen hoidon tukena olen auttanut lihasten toimintaa asiakkailla.

    • Iina9.1.2020 klo 00:38

      Ortopedinen osteopatia ja kiropraktiikka eivät mielestäni ole uskomushoitoja, vaan perustuvat ihmisen fysiologiaan ja anatomiaan. On outoa, että näihin ei saa Kelan korvausta, sillä ne ihan oikeasti voivat auttaa silloin, kun ”fysioterapian oppi ja tietous loppuu”. Ortopedista osteopaattia ei kannata sotkea klassiseen osteopaattiin, sillä ensimmäinen perustuu puhtaasti vain fysiologiaan. Nyt vaan tutkijoilla silmät ja korvat auki. Toivottavasti saisimme validia tutkimustietoa näistä aloista mahdollisimman pian, sillä vain tutkitulla tiedolla voimme todentaa näiden hoitomuotojen positiivisen vaikutuksen.

Kommentoi

Lähettämällä kommentin, olet lukenut ja hyväksynyt kommentointiin liittyvät säännöt sekä tietosuojaselosteen.