Tällä sivustolla käytetään evästeitä käyttö­kokemuksen parantamiseksi. Lisätietoja.
Etusivu Uutiset KS-digi Tapahtumat Boksi Kuvat Blogit Ajankohtaista
Lounaalle KangasallaLounaalle Kangasalla

Teemu Mäki tulee Kangasalle kohusta huolimatta

Tampereen taidekasvatus ry järjestää maaliskuun ensimmäisellä viikolla Kangasala-talossa Jätkien juttuja -tapahtumakokonaisuuden, joka sisältää luentoja, työpajoja sekä seminaarin, jossa puhuu eri alojen taiteilijoita. Lauantaina 7. maaliskuuta järjestettävä seminaari on nostattanut myrskyn Kangasalla, koska sen yhtenä luennoitsijana on taiteilija Teemu Mäki. Mäki muistetaan edelleen muun muassa niin kutsutusta kissantappovideosta, jonka hän teki vuonna 1988. Mäki on kuvataiteen tohtori. Hän on työskennellyt vapaana taiteilijana lukuun ottamatta vuosia 2008–2013, jolloin hän toimi professorina Aalto-yliopistossa. Kangasala-talon toimitusjohtaja Timo Kotilainen on tietoinen asian ympärillä vellovasta keskustelusta ja Facebook-ryhmästä, jossa vastustetaan Mäen osallistumista seminaariin. – Mäen osallistumista seminaariin ei ole peruttu. Tampereen taidekasvatus ry on vuokrannut meiltä tilan tapahtumaa varten ja yhdistys vastaa sen sisällöstä. Tämä ei ole siten Kangasala-talon tapahtuma, Kotilainen sanoo. Asian ympärille on perustettu Facebook-ryhmä Ei Teemu Mäkeä Kangasala-taloon. Sen esittelytekstissä sanotaan, että tapahtuman aikana saatetaan järjestää mielenosoitus, mikäli Mäen osallistumista seminaariin ei peruta.

Uutiset - 19.2.2015 kello 15.02
Teemu Mäki tulee Kangasalle kohusta huolimatta
Teemu Mäen osallistumista seminaaritapahtumaan vastustavat ovat perustaneet Facebookiin oman ryhmän. Kuvakaappaus Facebookista ryhmän sivuilta.
Hyppää mukaan KS100-juhlavuoteen!
Kommentoi / Keskustele aiheesta

Kangasalan Sanomat edellyttää, että verkkokeskustelu käydään asiallisesti ja hyvässä hengessä. Poistamme kommentit, joissa loukataan ihmisarvoa, yllytetään rikokseen, rasismiin tai jotka ovat muutoin sopimattomia tai hyvien journalististen tapojen vastaisia.

Hyppää mukaan KS100-juhlavuoteen!
~
Takaisin ylös