Tehyn ja Superin lakko lamaannuttamassa Taysin päivystyksen ja kiireellisen hoidon – edes synnytyksiä ei voitaisi turvata

0
Asettamasi evästeasetukset estävät jakopainikkeiden käytön.
Kuva: KS Arkisto

Pirkanmaan sairaanhoitopiiri tiedottaa, että huomenna keskiviikkona kello kuusi alkava lakko koskee jälleen Taysia. Tiedotteen mukaan hoitajaliittojen lakko on lamaannuttamassa myös päivystyksen ja kiireellisen hoidon, mikä tarkoittaisi, että tehohoitoa ja synnytyksiä ei voitaisi turvata.

Lakkoon menevien järjestöjen paikalliset edustajat ovat ilmoittaneet tänään, että keskuslakkotoimikunta ei ole antanut paikallisille edustajille valtuuksia neuvotella suojelutyöstä ennen huomista klo 10, jolloin uusi lakko jo alkanut.

Sairaanhoitopiirin tiedotteen mukaan suojelutyöhön on luvattu kuudesosa siitä henkilöstömäärästä, jonka on arvioitu tarvittavan turvaamaan potilaiden hengen ja turvallisuuden.

– Ilmoitettu työntekijämäärä merkitsee sitä, että joudumme heti tänään tyhjentämään kokonaisia osastoja. Jäljelle jääville osastoille tulisi jäämään pahimmillaan vain yksi työntekijä vuoroon kokonaista vuodeosastoa kohden, johtajaylilääkäri Juhani Sand kertoo tiedotteessa.

Suojelutyöhön annettavaa henkilöstömäärää on nyt vähennetty merkittävästi myös Acutan päivystyksestä, leikkaussaleista ja tehohoidosta.

– Tässä tilanteessa joudumme keskeyttämään Taysissa laajasti myös kiireellisen hoidon kuten syöpäleikkaukset, lääkehoidot tai sädehoidot. Emme voi turvata normaalilla tavalla edes päivystysleikkauksia, synnytyksiä tai muuta päivystystoimintaa.

Sairaanhoitopiirin mukaan virassa olevat Taysin vastuuhenkilöt tekevät lakon aikana voitavansa. Potilaiden henki pyritään turvaamaan myös yhteistyössä sairaanhoitopiirin konserniin kuuluvien yhtiöiden kanssa. Yhtiöt eivät ole lakon piirissä.

MainosTilaa Kangasalan Sanomat kuukaudeksi tarjoushintaan diginä 6,90 € tai printtinä 9,90 €.Tilaa tästä

Kommentoi

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi.

Lähettämällä kommentin, olet lukenut ja hyväksynyt kommentointiin liittyvät säännöt sekä tietosuojaselosteen.