Tällä sivustolla käytetään evästeitä käyttö­kokemuksen parantamiseksi. Lisätietoja.
Etusivu Uutiset KS-digi Tapahtumat Boksi Kuvat Blogit Ajankohtaista

Tekninen varikko ottaa käyttöönsä paloaseman tilat – palokunnat lähtevät uusille paloasemille kahdessa vaiheessa

Kaupungin tekninen varikko ja Kangasalan Vesi ottavat käyttöönsä keskustan nykyisen paloaseman tilat. Rakennus vapautuu muuhun käyttöön, koska vakinainen palokunta ja Kangasalan VPK muuttavat tänä ja ensi vuonna valmistuville uusille paloasemille.

Uutiset - 21.4.2018 kello 9.00
Kangasalan Sanomat / Juha Jäntti
Tekninen varikko ottaa käyttöönsä paloaseman tilat - palokunnat lähtevät uusille paloasemille kahdessa vaiheessa
Osa teknisen varikon pihalle varastoiduista tavaroista ja laitteista pääsee aikanaan paloasemarakennuksen suojiin.

Tekninen varikko on toiminut nykyisissä tiloissaan paloaseman vierellä vuodesta 1983. Toimisto- ja varastotilat eivät enää vastaa nykyajan vaatimuksia.

– Kun saamme paloaseman rakennuksesta merkittävän määrän lisää tilaa, pystymme järkeistämään toimintaamme monin tavoin, kertoo varikon isännöitsijänä toimiva sähköinsinööri Seppo Mäkelä.

Varikon toimistotilat ovat sokkeloiset ja osin ahtaat. Erilaisten tavaroiden varastot ovat myös ahtaita tai epäkäytännöllisiä.

Yksi tavoite on selkeyttää tavaroiden lastaus- ja siirtoalueita siten, että tapaturma- ja esi\hne\hvau\hrioriskit pienenevät nykyisestä.

Suuri osa varastoinnista tapahtuu nykyisin varikon aidatulla piha-alueella. Mukana on tavaroita ja laitteita, joka tarvitsisivat säilytyspaikan sisätiloissa.

– Pystymme siirtämään nykyisin ulkona säilytettävää tavaraa merkittävässä määrin paloaseman kalustohalliin. Mahdollisesti sijoitamme halliin myös pienimuotoista rakentamistyötä, jota teemme nykyisin ulkosalla eri työkohteissa.

Paloaseman käyttöönotto tapahtuu kahdessa vaiheessa. Kun vakinainen palokunta muuttaa syksyllä Lentolan uudelle koulutuspaloasemalle, varikko saa käyttöönsä suuren osan toimistotiloista ja puolet kalustohallista.

Toinen vaihe koittaa ensi vuoden kesäkuussa. Kangasalan VPK muuttaa tuolloin uuden paloasemansa suojiin Ranta-Koivistoon.

Teknisellä varikolla on noin 50 työntekijää. Lisäksi rakennuksessa työskentelee Kangasalan Vedeltä parisenkymmentä työntekijää.

Lue lisää paloaseman tienoon näkymistä 18.4.2018 ilmestyneestä numerostamme: ksdigi.fi

Kommentoi / Keskustele aiheesta

Kangasalan Sanomat edellyttää, että verkkokeskustelu käydään asiallisesti ja hyvässä hengessä. Poistamme kommentit, joissa loukataan ihmisarvoa, yllytetään rikokseen, rasismiin tai jotka ovat muutoin sopimattomia tai hyvien journalististen tapojen vastaisia.

21.4.2018 kello 10.01
PekuliIlmoita
Kunta nyk kaupunki kusetti palokuntaa !!
~
Takaisin ylös