Teknologia on tullut jäädäkseen

0

Kangasalan ydinkeskustasta tiedetään, että siellä asuu paljon ikäihmisiä. Valtakunnallisella mittapuulla sijoitumme kärkipäähän vanhusvoittoisimpien kuntakeskustojen listalla. 
Tällä viikolla keskustassa on ollut aivan uudenlaista säpinää. Kesäasukkaiden ja lomalaisten lisäksi liikkeellä on ollut poikkeuksellisen paljon myös nuorisoa.
Maailmanvalloituksen aloittanut mobiilipeli Pokémon Go saavutti välittömästi myös Kangasalan. Nyt virtuaalihahmoja jahdataan ahkerasti ympäri kylää.
Eivätkä ainoastaan nuoret ole hurahtaneet tähän peliin. Myös monet aikuiset ovat innostuneet etsimään kännykän avulla hassuja pieniä hahmoja, joita ei oikeasti ole olemassa.

Kyseinen peli on erinomainen osoitus siitä, että nykyisin jokin yksittäinen asia saattaa yhtäkkiä yhdistää koko modernin maailman. Sama peli koukuttaa niin Kiinassa, ­Australiassa kuin Kangasallakin.
Tässä tapauksessa pelivälineenä on puhelin. Uutta on, että puhelimen kanssa lähdetään ulos ja liikkeelle. Se on tervetullut muutos niille, jotka muuten kököttävät jatkuvasti pelien äärellä sisätiloissa omissa maailmoissaan.

Tämäkin peli on helppo tuomita erilaisilla argumenteilla. Kriitikot kannustavat hankkimaan oikeita ihmissuhteita tai hakeutumaan perinteisemmän kulttuurin pariin.
Niin muuttuu mailma, Eskoseni, todettiin jo Aleksis Kiven Nummisuutareissa. Tuo 1800-luvulta peräisin oleva lausahdus pätee myös nykyään.
Teknologia on tullut osaksi arkipäiväämme, halusimmepa sitä tai emme. Lisäksi tällaisista sovelluksista kehittyy myös erilaisia ratkaisuja käytännön elämään. 

Yksi asia kannattaa kuitenkin muistaa. Kyseessä on peli, eikä sen vuoksi pidä vaarantaa omaa tai toisten turvallisuutta. Peli vie mennessään, mutta silti pitää katsoa ympärilleen ja noudattaa muun muassa liikennesääntöjä.
Mikään peli ei ole sen arvoinen, että kannattaa kävellä esimerkiksi auton alle.

Kommentoi

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi.