Tero Harjunniemi saa harjoittaa mökillä molempia ammattejaan

0
Miehen ravustusretki Roineella tuotti 16 yksilöä. Hyvä saalis, kun kyseessä oli ihka ensimmäinen ravustuskerta.

Tenori Tero Harjunniemi ja hänen avopuolisonsa näyttelijä Anu Niemi ovat olleet kolme kuukautta Roineen rannalla sijaitsevan mökin omistajia.

Harjunniemi seisoo ilmeisen tyytyväisenä Vietäväntien mökin rannalla ja selostaa remonttisuunnitelmiaan. Rakennus vaatii täysremontin, mutta se ei miestä harmita. Harjunniemi on toiselta ammatiltaan rakennusarkkitehti, joten hän nimenomaan haluaa tehdä mökista omannäköisen.

Vaikka tekemistä riittää, moni seikka puhui ostamisen puolesta: pihasta avautuu upea ulappa ja saunan terassi on sananmukaisesti vetten päällä.

Yksi mökin erityispiirteistä on suoraan veden päällä oleva terassi, jonka Harjunniemi aikoo kunnostaa.

Harjunniemi on jo ehtinyt vaih­taa tuvan ikkunan entistä suurempaan, joten lauluja harjoitellessaan hän saa ihailla alati vaihtuvaa maisemaa.

Järven äärellä on kuulemma ihanteellinen kosteustasapaino ääntä ajatellen.

Mökillä ja kalassa viihtyvät myös Harjunniemen jo aikuiset pojat, jotka seuraavat uravalinnoissaan isäänsä. Molemmat ovat vielä opiskelijoita pääaineenaan musiikkiteknologia.

– En ole heitä toppuutellut, vaik­ka musiikkiala ei ole helpoin mahdollinen tie, Harjunniemi sanoo ja jatkaa:
– Rakennusarkkitehdin työ on hienoa, mutta laulaminen on vielä hienompaa. Siinä kiehtoo yhteys yleisöön ja suora palaute. Laulaja pääsee vaikuttamaan välittömästi kuulijan tunteisiin.

Ylöjärven kiitelty kirjasto on ehkä tunnetuin Harjunniemen suunnittelema rakennus Pirkanmaalla. Kirjaston valmistuessa vuonna 2002 hän oli vielä arkkitehtuuritoimiston leivissä.

Valinta arkkitehdin työn ja laulamisen välillä tapahtui kuusi vuotta myöhemmin.

– Ismo Sajakorpi kiinnitti minut ensin Kotkan teatteriin ja seuraavaksi vuodeksi Imatralle. Näin jälkikäteenkin ajatellen se oli oikea hetki hypätä pois päivätyöstä.

Laulajan ammattiin Harjunniemi oli hankkinut pohjaa Pirkapojissa, Lempäälän Kamarikuorossa ja yksityistunneilla. Oopperan maailmaan hänet herätti opettajansa Hannes Österman.

– Voiko tällaista olla? Se oli ensimmäinen ajatukseni, kun kuulin hänen laulavan.

Tampereella asuva freelancer-­tenori on sittemmin konser­vatorion, yksityisten laulutuntien ja mestarikurssien myötä luonut uraa ympäri Suomen.

Hänellä on voimakas palo oman musiikin tekemiseen. Sitä hän voi toteuttaa myös puolisonsa kanssa.

– Anulla on ainutlaatuinen­ kyky kirjoittaa tekstiä, josta minun on helppo jatkaa sanoittamiseen ja säveltämiseen. Yhteistyön hedelmää kuullaan joulukuussa Tampere-talossa.

Sitä ennen tenori tuo Kangasalle kesäisen tuulahduksen suomalaisten ja italialaisten sävelten siivin.

Hän esiintyy Pirtillä pitkäaikaisen ystävänsä, hanuristi Vesa Penttilän kanssa. Illan aikana kuullaan muun muassa kappaleet Romanssi, `O sole mio ja Puhu hiljaa rakkaudesta.

Valaistu ikkuna -konsertti sunnuntaina 1.9. kello 17 Pirtillä. Kesto noin tunnin.

Otteita menneistä ja
tulevista rooleista

-Oulun Oopperassa rooli kahdessa eri oopperassa, joiden esityksiä oli samana päivänä. Turiddun rooli Cavalleria Rusticanassa ja Rinuccion rooli oopperassa Gianni Schicchi.
-Jean Valjean rooli Tampereen Teatterin Les Miserables- musikaalissa.
-Tamino Joensuun Ooppera-yhdistyksen Taikahuilussa.
-Raoul Suomen kansallisoopperan Phantom of the Operassa.
-Kolme roolia Tamperen Teatterin Cat’s-musikaalissa.
-Nimirooli Bernsteinin operetissa Candide Savoy-teatterissa Helsingissä.
-Otton rooli Helsingin Ooppera­yhdistyksen Die Loreley -oopperassa Aleksanterin teatterissa.
– Laulaa tänä syksynä Joonas Kokkosen Viimeisten Kiusausten Juhanan roolin Keski-Porin kirkossa.
-Jouluna on hänen säveltämänsä ja Anu Niemen kirjoittaman Hetki ennen joulua -musiikkinäytelmän kantaesitys Tampere-talossa.

Kommentoi

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi.