Tällä sivustolla käytetään evästeitä käyttö­kokemuksen parantamiseksi. Lisätietoja.
Etusivu Uutiset KS-digi Tapahtumat Boksi Kuvat Blogit Ajankohtaista
Lounaalle KangasallaLounaalle Kangasalla

Tervemenoa venerannoille

Rallaa ja Sinniä ei tarvitse suostutella veteen. Metsästyslinjaiset cockerspanielit pääsevät veteen keväällä jäiden lähdettyä, ja niiden uintikausi kestää sorsastusreissujen myötä pitkälle syksyyn. Vesaniemen rannassa pitkän venelaiturin ja soutuvenerannan väliä uivat kullankeltaiset koirat kiinnittävät usein ohikulkijoiden huomion.

Uutiset - 21.6.2016 kello 12.26
Kangasalan Sanomat
Tervemenoa venerannoille
Rallaa ja Sinniä ei ole tarvinut opettaa uimaan, vaan vedestä lintuja noutavat koirat ovat olleet vesipetoja pienestä pitäen. Hyvärisen perheen uusin tulokas Pokka voi olla vaikeampi tapaus. Toistaiseksi se vain säestää uimareita rannalta.

– Kukaan ei ole koskaan pahoittanut koirien uittamisesta mieltään, päinvastoin. Toki koiranomistajilla on vastuu siitä, että kakkoja ei rannalle jätetä. Mutta en kyllä ymmärrä, miten muuten koirat voisivat rantoja sotkea, koirien omistaja Hanna Hyvärinen toteaa.

Luvallisten koiranuittopaikkojen perään kysellään Kangasalan Facebook-ryhmässä monta kertaa kesässä. Kunnan puutarhuri Jari Järvisen mukaan Kangasalan kunnalla ei ole osoittaa tiettyä koirille tarkoitettua uimapaikkaa.

Juttu jatkuu mainoksen jälkeen
Hyppää mukaan KS100-juhlavuoteen!

– Uimarannoille ei tietenkään ole mitään asiaa. Tiedän, että venepaikoilla koiria uitetaan, mutta niilläkin rajaus uimarantoihin voi olla veteen piirretty viiva, Järvinen sanoo.

Järvinen ei kiellä koirien uittamista venerannoilla, mutta muistuttaa, että koiranomistajan on käyttäydyttävä valveutuneesti.Myös koirien kiinnipitosäännöt pätevät vesistöjen äärellä. Hyvärisen koirat ovat uineet Vesaniemen venerannan lisäksi ”kotirannassa” Pikonlinnassa sekä aikanaan ainakin Huutijärvellä ja Mobiliassa.

– Nämä uivat päivittäin ihan kuntouintia. Uinti on hyvää liikuntaa koirille. Siinä tulee ristikkäisliikkeitä, jotka vetreyttävät niiden selkää, Hyvärinen kertoo.

Kangasalan venerannat
– Haviseva
– Huutijärvi
– Kautiala
– Liuksiala
– Liuttu
– Pelisalmi
– Riku
– Ruutana
– Sillansalmen
– Siuronsalmi
– Toosilanniemi
– Vesaniemi

Kommentoi / Keskustele aiheesta

Kangasalan Sanomat edellyttää, että verkkokeskustelu käydään asiallisesti ja hyvässä hengessä. Poistamme kommentit, joissa loukataan ihmisarvoa, yllytetään rikokseen, rasismiin tai jotka ovat muutoin sopimattomia tai hyvien journalististen tapojen vastaisia.

Hyppää mukaan KS100-juhlavuoteen!
~
Takaisin ylös