Koti Uutiset Terveyskeskuksessa viihdytään tv:n ääressä

  Terveyskeskuksessa viihdytään tv:n ääressä

  0
  Ulla Eklund katselee mielellään televisiota, sillä huonetovereista ei aina saa juttuseuraa. Toini Lautarinne tunnustaa olevansa penkkiurheilija. – Viime aikoina olen seurannut erityisesti ampumahiihtoa.

  Terveyskeskuksen vuodeosastoilla televisiot ovat kysyttyjä kapineita. Niitä on osastojen yhteisessä päiväsalissa sekä molempien osastojen omissa pienemmissä saleissa. Televisioita pyritään järjestämään niitä toivoville, mutta kaikkiin potilashuoneisiin laitteita ei riitä.
  Molemmilla osastoilla on 36 potilaspaikkaa. Osalle potilaista päiväsaliin kulkeminen ja paikallaan istuminen on jo kovin uuvuttavaa. Esimerkiksi murtumista tai aivohalvauksista toipuvat eivät välttämättä jaksa istua kauan, mutta seuraisivat mielellään televisio-ohjelmia.
  Osastolla työskentelevät hoitajat kertovat, että käytössä on muutamia liikuteltavia televisioita, joita on saatu lahjoituksina. Kysyntään nähden niitä on kuitenkin vähän.
  Huoneissa kuljetaan monenlaisten apuvälineiden kanssa, joten näköradioiden sijoittelussa pitää huomioida myös sähköjohtojen aiheuttama kaatumisriski.
  Potilaiden omia televisioita terveyskeskukseen ei mielellään oteta, sillä osa laitteista on jo niin vanhoja, että niihin saattaa liittyä paloturvallisuusriskejä.
  Vaikka vuodeosastoilla on paljon ikäihmisiä, ei nykytekniikka ole heille vierasta. Ihmisillä on jonkin verran kannettavia tietokoneita, mutta langatonta verkkoa ei ole potilaita varten. Asiakaspalautteissa onkin toivottu päiväsaliin tietokonetta, jolla voisi maksaa laskuja ja hoitaa asioita.

  Kangasalan eduskuntavaaliehdokkaat järjestävät hyväntekeväisyystempauksen Kangasalan torilla lauantaina 21.3. kello 12–14. Myynnissä on makkaraa, vohveleita ja arpoja. Tapahtuman tuotolla hankitaan televisioita terveyskeskussairaalaan.

  Kommentoi

  Kirjoita kommenttisi
  Kirjoita nimesi tähän