Tettiläisille tilaisuus tutustua lavastuksen maailmaan

0
Heidi Jaakkola uskaltautui lohikäärmeen viereen. Otus on nuorten näyttelijöiden ja tet-harjoittelijoiden rakentama, ja ennen muodonmuutostaan se oli dinosaurus.

Kangasalan Pikkuteatterin puvustajana tunnettu Heidi Jaakkola on yksi Björkqvistin rahaston apurahan saajista. Hän käyttää saamansa 3 000 euron summan luovan työn tet-viikon järjestämiseen kangasalalaisille yläkoululaisille.

Jaakkola haluaa jakaa osaamistaan ja tarjota mahdollisimman monelle työelämään tutustujalle tilaisuuden kokeilla luovaa työtä.

– Luonani Pikkuteatterin tiloissa on ollut yksittäisiä tettiläisiä aikaisemminkin. Nuoret ovat reippaita ja innostuneita, ja meillä on ollut yhdessä hauskaa, hän kuvailee.

Yläkoululaiset pääsevät tekemään lavasteita, rekvisiittaa ja myös helppoja ompelutöitä.

– Aiempaa kokemusta ei tarvita. Tavoitteena on valmistaa erilaisilla tekniikoilla teatterissa tarvittavia rekvisiittoja ja roolivaatteita, Jaakkola huomauttaa.

Hänen ajatuksenaan on yhdistää viikkoon myös valokuvaamista. Nuoret voivat esimerkiksi pukea mallinukkienja itsensä  päälle rooliasuja ja miettiä, miten niitä kannattaisi kuvata.

Jaakkola ottaa yhteyttä kaupungin kolmen yläkoulun opinto-ohjaajiin, jotka kertovat mahdollisuudesta eteenpäin. Vielä ei  ole varmaa, toteutuuko Jaakkolan suunnitelma jo kevään vai ensi syksyn tet-viikolla.

Björkqvistin rahastosta jaettiin tänä vuonna apurahoina ja stipendeinä yhteensä 57 000 euroa. Summasta 18 500 euroa annettiin tieteen ja 29 100 euroa taiteen tukemiseen sekä 9 400 euroa opiskelustipendeihin.

Elina Jokinen sai kaupungin stipendilautakunnan päätöksellä  5 000 euroa tutkimukseen, jonka aiheena on Väsymysoireyhtymän yhteys suoliston mikrobiomin häiriöön ja ulostesiirto hoitointerventiona.

Marleena Rossille myönnettiin 4 000 euroa väitöskirjaan Selkäkipujen yleisyys ja riskitekijät nuorilla palloilijoilla.

Emma Salminen sai  4 000 euroa väitöskirjaansa Vapaa-ajan veneilijöiden kulutuskäytäntöjen ekologisemman kuluttamisen edesauttaminen.

Myös Ilkka Syvänne sai 4 000 euroa tieteelliseen tutkimukseensa Military History on Late Rome (518-565) Volume 6: The Age of Justinian.

Pipsa Tuomisen apuraha on 1 500 euroa väitöskirjaan Musiikkiliikunta alle kouluikäisten lasten paikallaolon vähentämisessä ja liikkumisaktiivisuuden lisäämisessä.

Raisa Foster ja työryhmä saivat 5 000 euroa paikka- ja aikasidonnaisen Vanja-eno -näytelmän toteuttamiseen Kangasalla.

Heidi Jaakkolalle myönnettiin 3 000 euroa luovan työn tet-viikon järjestämiseen kangasalalaisille yläkoululaisille.

Kangasalan lukion Hullu Prinssi-musikaalin tuotantokuluihin liikeni 4 000 euroa.

Outi Kotilainen sai 4 000 euroa pianon hankintaan.

Heikki Mäenpäätä tuetaan 4 000 eurolla Nuuskamuikkusen retkiltä – Snufkin's Joyneys -musiikkiteatteriesityksen tuottamiseen Kangasalla.

Ville Rinne sai 3 000 valokuvaprojektin ja kaluston kustannuksiin.

Inkeri Rissanen ja Lauluyhtye Valkealle myönnettiin 2 600 euroa koulutuspäivien kustannuksiin.

Aku Tervakangas sai 2 000 euroa rumpukiertueen järjestämiseen Kangasalan kouluilla ja instrumenttien hankintaan.

Tanja Tomminen sai 500 euroa Kangasalan Pikkuteatterin ohjaustyöhön.

Opiskelustipendejä saivat Päivi Poutiainen ja Kangasalan lukio, 3 900 euroa oppilaiden motivaatioprofiilien pilottihankeen kuluihin, Mari Stenvall, 3 000 euroa, opettajavaihtoon Yhdysvaltojen Alaskan Anchoragen yliopistossa, Samuli Salminen, 1 000 euroa kansainväliseen oikeustapauskilpailuun osallistumiseen, Inka Halttunen, 600 euroa opinnäytetyön materiaalikustannuksiin sekä Suvi Arola, Iina Salkolahti ja Elina Äijälä kukin 300 euroa opiskeluvälinehankintoihin.

 

Kommentoi

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi.