THL: Koronavirustapausten määrä kasvussa – Suurin osa saadaan perhepiiristä

0

Koronavirustapausten määrä on kasvanut Suomessa verrattuna pariin viime viikkoon, tiedottaa Terveyden ja hyvinvoinnin laitos (THL). Epidemiatilanne on pysynyt melko vakaava, mutta alueelliset vaihtelut ovat suuria.

THL kehottaa ihmisiä hakeutumaan testeihin matalalla kynnyksellä pienistäkin oireista.

Kiihtymisvaiheessa ovat Helsingin ja Uudenmaan, Kanta-Hämeen, Länsi-Pohjan, Pirkanmaan, Vaasan ja Varsinais-Suomen sairaanhoitopiirit sekä Ahvenanmaan maakunta.

Viime viikolla tartuntatautirekisteriin ilmoitettiin 1 428 uutta tapausta, kun edellisellä viikolla niitä oli 1 230. Uusien tapausten ilmaantuvuus oli 25,8 tapausta 100 000 asukasta kohden, kun se edeltävällä viikolla oli 22,2.

Positiivisten näytteiden osuus testatuista näytteistä on noussut ja se oli viime viikolla noin 1,8 prosenttia.

Tartuntoja on edelleen eniten nuoremmissa ikäluokissa ja nuorilla aikuisilla. Viime viikolla lähes 80 prosenttia todettiin alle 50-vuotiailla, ja lähes puolet tapauksista alle 30-vuotiailla. Yli 60-vuotiaiden osuus tartunnoista oli alle 10 prosenttia ja yli 70-vuotiaiden vain joitakin prosentteja.

60 prosenttia viime viikon tartunnoista tapahtui perhepiirissä. Muissa lähipiirin tapaamisissa ja yksityisissä kokoontumisissa tapahtui 10-15 prosenttia tartunnoista, työpaikoilla noin 10 prosenttia ja harrastusten yhteydessä 8 prosenttia. Oppilaitoksissa saatiin vain 8 prosenttia tunnetuista tartunnoista isoista joukkoaltistuksista huolimatta. 

Yleisötapahtumista ja ravitsemisliikkeistä oli peräisin vain vähän tartuntoja.

Sairaala- ja tehohoitoa tarvitsevia potilaita on edelleen melko vähän, joskin potilaiden määrä on viime viikkoina kasvanut. Sairaalahoidossa oli maanantaina yhteensä 65 potilasta, joista 15 tehohoidossa.

Tautiin liittyviä kuolemia on todettu 361.

Kommentoi

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi.