”Tietojen perusteella palot ovat syttyneet ihmisen toiminnan seurauksena” – Poliisi toivoo vihjeitä Linturinteen maastopaloista

0

Sisä-Suomen poliisi tutkii eilen Suoraman Linturinteellä syttyneitä maastopaloja. Pelastuslaitos sai hälytyksen palopaikoille noin puoli neljän aikaan tiistai-iltapäivänä.

Linturinteen kuntopolun varrella sammutettiin kahta eri paloaluetta, jotka sijaitsivat joitakin kymmeniä metrejä toisistaan. Pelastuslaitoksen mukaan paloalue oli kooltaan noin 80 neliömetriä.

Maasto on palopaikalla hyvin kuivaa. Keskiviikkona alueella tuoksui edelleen savu. Kuva: Heli Keskinen

Kangasalan poliisiaseman tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Tuomas Luhtaniemi kertoo Kangasalan Sanomille, että poliisi tutkii asiaa varomattamana käsittelynä.

– Olemassa olevien tietojen perusteella palot ovat syttyneet ihmisen toiminnan seurauksena, Luhtaniemi sanoo.

Hän kertoo, että olemassa olevien tietojen perusteella paloilla ei ole yhteyttä muihin Pirkanmaan alueen paloihin.

Asiaan liittyviä havaintoja toivotaan sähköpostiosoitteeseen: vihjeet.sisa-suomi@poliisi.fi

Lain mukaan varomattomaan käsittelyyn syyllistyy henkilö, joka tahallaan tai huolimattomuudesta käyttää, käsittelee tai säilyttää ampuma-asetta, tulta tai räjähdettä, terveydelle tai ympäristölle vaarallista taikka palo- ja räjähdysvaarallista kemikaalia tai muuta vastaavaa ainetta.

Lisäksi tunnusmerkistö edellyttää, että teko on omiaan aiheuttamaan vaaraa toisen hengelle tai terveydelle taikka että siitä on vaaraa toisen omaisuudelle. Kyseessä voi olla varomaton käsittely, kun teko on luonteeltaan sellainen, että vaaran syntyminen on mahdollista.

Varomattomasta käsittelystä tuomitaan sakkoa tai vankeutta enintään kuusi kuukautta.

Lue myös: Pelastuslaitos sammutti maastopalon Linturinteessä

Kommentoi

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi.

Lähettämällä kommentin, olet lukenut ja hyväksynyt kommentointiin liittyvät säännöt sekä tietosuojaselosteen.