Koti Uutiset Tietyömylläkkä jatkuu Vatialassa – opasteita ja nopeusrajoituksia syytä noudattaa

  Tietyömylläkkä jatkuu Vatialassa – opasteita ja nopeusrajoituksia syytä noudattaa

  0

  Kadunparannustyöt ja uuden kiertoliittymän rakennustyöt Vatialantien ja Holvastintien liittymässä etenevät täyttä vauhtia, joten Vatialassa koulu alkaa tietyömylläkän keskellä.

  Tilannetta helpottaa Vatialantien varteen Karin Heikin tien ja Puutteenmäentien välille ensi viikolla valmistuva uusi kevyen liikenteen väylä. Sitä pitkin pääsee turvallisesti työmaan ohi muun muassa Pitkäjärven koululle.

  Vatialan koulun kohdalla Puuttenmäentien ja Loukkaantien välisellä osuudella on syytä noudattaa erityistä varovaisuutta.

  – Opasteita ja nopeusrajoituksia on syytä noudattaa tunnollisesti, jotta vältytään ikäviltä yllätyksiltä, tähdentää työmaapäällikkö Tuula Ala-Orvola Kreate Oy:stä.

  Turvallisuuden vuoksi jalankulku- ja pyöräily ohjataan kiertoreiteille työmaan ohi. Vatialantien pohjoispuolen kiertoreitti kulkee Vatialantieltä Karin Heikin tien kautta Nattarinraitille ja siitä edelleen Kotipellontietä Vatialantielle. Eteläpuolen reitti kiertää Vatialantieltä Puutteenmäentien kautta Kimalaisenkujalle ja takaisin Vatialantielle.

  – Valitettavasti matka hiukan pitenee, mutta reitti on varmasti turvallinen ja sujuva. Pyöräillen aikaa kuluu 1–2 minuuttia aiempaa enemmän.

  Oppilaiden saattoliikenne Vatialan koululle ohjataan Vatialanpihan kautta. Sinne tehdään väliaikainen oppilaiden jättöpaikka.

  Vatialan koulun uudet linja-autopysäkit otetaan käyttöön Vatialanpihan tuntumassa. Niiltä on kulku myös Pitkäjärven koululle. Lisäksi käytössä ovat Holvastintien pysäkit.

  Ala-Orvolan mukaan autoilijoiden tulee sopeutua siihen, että vielä jonkin aikaa Vatialantie on kavennettu yksikaistaiseksi.

  – Kohtaamispaikkoja on tehty mahdollisimman paljon. Joustavalla asenteella ja maltilla kaikki mahtuvat kulkemaan työmaa-alueen läpi. Työmaa kannattaa kiertää, jos se suinkin on mahdollista, Ala-Orvola sanoo.

  Kommentoi

  Kirjoita kommenttisi
  Kirjoita nimesi tähän