Tällä sivustolla käytetään evästeitä käyttö­kokemuksen parantamiseksi. Lisätietoja.
Etusivu Uutiset KS-digi Tapahtumat Boksi Kuvat Blogit Ajankohtaista
Lounaalle KangasallaLounaalle Kangasalla

Tietyöt alkavat Alasjärven ja Linnainmaan liittymien välillä

Ely-keskus käynnistää valtatie 12:n parantamistyöt Alasjärven ja Linnainmaan eritasoliittymien välisellä osuudella. Tavoitteena on parantaa liikenneturvallisuutta ja liikenteen sujuvuutta.

Uutiset - 22.3.2017 kello 12.56
Kangasalan Sanomat
Tietyöt alkavat Alasjärven ja Linnainmaan liittymien välillä
Alkavat tienparannustyöt pahentanevat ruuhkia Teiskontiellä, joten ely-keskus suosittelee harkitsemaan vaihtoehtoisten reittien käyttämistä.

Tienparannustyöt alkavat puuston poistolla ja sen jälkeen Alasjärven risteyssillan kohdassa käynnistyvillä purkutöillä.

Valtatie 12:lla tehtävien tietöiden aikana yleisen liikenteen ajoreittejä muutetaan hieman, mutta kumpaankin suuntaan kulkevat omat ajokaistansa ja nykyiset kääntymissuunnat ovat käytössä koko tienparannustyön ajan.

Ely-keskus suosittelee kuitenkin tienkäyttäjille vaihtoehtoisten ajoreittien käyttöön ottamista tietöiden aikana.

Moottoriliikennetielle rakennetaan keskikaide ja lisäkaistat kumpaankin suuntaan. Samalla Alasjärven risteyssilta peruskorjataan.

Juttu jatkuu mainoksen jälkeen
Hyppää mukaan KS100-juhlavuoteen!

Linnainmaan eritasoliittymästä Tampereen suuntaan kulkeva liittymiskaista yhdistetään uudella lisäkaistalla Alasjärven eritasoliittymän Helsingin suuntaan kääntyvään erkanemiskaistaan. Vastaavasti Alasjärven eritasoliittymästä Lahden suuntaan kulkeva liittymiskaista yhdistetään uudella lisäkaistalla Linnainmaan eritasoliittymän erkanemiskaistaan.

Turvallisuutta parannetaan rakentamalla Alasjärven ja Linnainmaan eritasoliittymien välille keskikaide.

Alasjärven risteyssilta korjataan ja Aitolahdentien ylittävä Majarannan risteyssilta levennetään ja korjataan. Eritasoliittymien välinen valaistus uusitaan. Alasjärven eritasoliittymään rakennetaan mastovalaistus.

Valtatie 12 Alasjärven ja Linnainmaan välisellä tieosuudella ruuhkautuu pahasti aamu- ja iltapäivisin. Suurin ruuhka aiheutuu aamuisesta Tampereen suuntaan etenevästä työmatkaliikenteestä.

Jonopituudet Kangasalan suunnasta Alasjärven eritasoliittymään ovat jo useamman vuoden ajan olleet noin kolmen kilometrin pituisia. Ajoittain liikenne pysähtyy kokonaan. Itä-Tampereen ja Kangasalan maankäytön kehittyminen kasvattavat tieosuuden liikennemääriä entisestään.

Urakoitsijana toimii Kreate Oy. Tienparannustyöt valmistuvat tämän vuoden marraskuun loppuun mennessä. Parantaminen toteutetaan hallituksen päättämällä perusväylänpidon lisärahoituksella.

Kommentoi / Keskustele aiheesta

Kangasalan Sanomat edellyttää, että verkkokeskustelu käydään asiallisesti ja hyvässä hengessä. Poistamme kommentit, joissa loukataan ihmisarvoa, yllytetään rikokseen, rasismiin tai jotka ovat muutoin sopimattomia tai hyvien journalististen tapojen vastaisia.

Hyppää mukaan KS100-juhlavuoteen!
~
Takaisin ylös