Torstain tilanne: Yksi uusi tartunta löytyi Pirkanmaalla – ”Korona ei ole ohi”

6

Pirkanmaan sairaanhoitopiirin alueella todettiin keskiviikkona yksi uusi koronavirustartunta, tiedottaa Tays torstaina aamupäivällä. Tätä ennen uusia tapauksia ei löydetty viiteen päivään. Taysissa ei ole myöskään yhtään koronapotilasta hoidettavana.

Torstaina todettiin testeillä yksi uusi tartunta. Tapaus katkaisi myös silloin pitkän nollaputken, sillä Taysin alueella ei löydetty yhtään uutta tartuntaa kahdeksaan päivään.

Luvut käyvät ilmi Tampereen yliopistollisen sairaalan pitämästä taulukosta, johon kirjataan uudet tartunnat päivittäin.

Näytteitä otetaan kaikilta hengitystieinfektioon sairastuneilta, jotka epäilevät COVID-19-infektiota ja ottavat yhteyttä puhelimitse tai hakeutuvat oireidensa vuoksi terveyspalveluiden pariin. 

THL:n kuntakohtaisessa tilannetiedotteessa kerrotaan, että Kangasalla on todettu yhteensä 14 testein todettua tautitapausta.

Tampereella tartuntoja on 143 ja Valkeakoskella 14.

Pirkanmaalla on tällä hetkellä todettu yhteensä 243 testein varmistettua koronavirustartuntaa.

Koko Suomessa tautitapauksia on THL:n mukaan todettu 7 040 kappaletta.

THL:n tietojen mukaan Taysin erityisvastuualueella ei ollut keskiviikkona yhtään koronapotilasta sairaalahoidossa.

THL:n kaavion mukaan kolme ihmistä on menehtynyt Taysin erityisvastuualueella koronavirukseen.

Koko Suomessa koronaan on menehtynyt tähän mennessä yhteensä 324 henkilöä.

6 kommenttia

 1. Kohta enemmän.K-Supermarketissa käy useita perheitä lapsien kanssa.lapset juoksentelevat pitkin käytäviä.kaupassa piti käydä YHDEN henkilön/perhe.todella vastuuntunnotonta äideiltä ja isiltä tulla monen lapsen kanssa kauppaan.lapsikin voi sairastua.

 2. Samaa mieltä olen.ei välitä vanhemmat kun menee joka puolella kauppaa erikseen ja pälkäneellä potkulaudalla kaupan ovien välissä ees taas potkutelivat koulu ikäisiä lapsia .kun saa tehdä mitä haluaa lapset ei vanhemmat ota vastuuta lapsista

 3. Lasten vanhemmille on vakuutettu, että kouluun on turvallista mennä. Lapset ei sairastu vakavasti eivätkä tartuta. Miksipä ei voisi turvallisin mielin mennä lasten kanssa kauppaankin. Koulussa ollaan monta tuntia ja ähempänä toisia kuin kaupassa. Monet ovat antaneet lasten tavata nyt kaikkia kavereitaankin, kun koulutkin aukesi, aiemmin kontakteja rajoitettiin enemmän.

  • Kyllä lapset tartuttaa – sepä siinä onkin, kun voi perheenjäsenillä olla riskitekijöitä. Ja on muuten ihan terveitä lapsiakin kuollut, ei onneksi vielä Suomessa. Sitä ei päällepäin näe, kenelle tauti on kuolemaksi. Nyt nimenomaan pitäisi ihmisten itse olla tarkkana kun rajoituksia puretaan. Siitä riippuu miten tilanne kehittyy ja toteutuuko uusi aalto. Venäjällä ja Ruotsissa molemmissa ihan eri tilanne – toivottavasti rajat niihin suuntiin pidetään edelleen kiinni kunnes tilanne tasoittunut. Ulkomaanmatkalta palaavien pitäisi kantaa vastuunsa ja pitää oma karanteeni.

 4. Yhtään tartuntaa ei tullut kouluista missä oppilaat viettivät tuntikausia samassa tilassa toistensa kanssa ja ulkona ei turvavälit pitäneet yhtään. Koulujen päättäjäisissä rannoille kookontui tuhansia nuoria toistensa syliin eikä siltikään yhtään tartuntaa ole tullut viikkoon.

  Keskimääräinen itämisaika on 3 päivää eli keskimäärin olisi jo pitänyt tauteja tulla, jos niitä koulujen avaamisen vuoksi olisi tullut. Koulujen avaaminen osoittautui siis oikeaksi rajoituksen puruksi taudin tarttumismielessä, pedagogisesti voidaan olla eri mieltä oliko järkeä.

  Seuraavaksi aukeavat baarit eli jos ei ensi viikon perjantaihin mennessä ole tullut tapauksia (muiden kuin maahanpalaajien mukana). Pitäisi luopua lopuistakin ravintolarajoituksista ainakin Pirkanmaalla. Ja jos juhannukseen mennessä ei ole tullut tapauksia pitäisi luopua kaikista rajoituksista, poislukien ulkomaan matkailijat ja turvapaikanhakijat.

 5. THL: Suomessa 20 uutta koronatartuntaa 8.6. Tartuntoja on kuitenkin Uudellamaalla, Herää kysymys miksi siellä on niin paljon? Ollaanko liikaa löysäilty? Nyt ei pidä unohtaa että koronavirus on lähtenyt.

Kommentoi

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi.